Descoperă cele mai cunsocute palate din Europa:
Cuprins:
Cele mai spectaculoase palate din Europa
Europa abundă în castele și palate impresionante, locuri încărcate de istorie și cu o frumusețe aparte. Iată o selecție a celor mai impresionante palate din Europa:
Palatul Versailles
Palatul Versailles, fostă reședință regală franceză și centru guvernamental, este acum un reper național al Franței. Este situat în orașul Versailles, departamentul Yvelines, regiunea Île-de-France, în nordul Franței. Este cu siguranță în topul celor mai cunoscute palate din Europa.
Reședința inițială a fost în primul rând o cabană de vânătoare și un refugiu privat pentru Ludovic al XIII-lea și familia sa. În 1624, regele ia încredințat lui Jacques Lemercier construirea unui castel pe acel amplasament. Pereții săi se păstrează astăzi ca fațada exterioară cu vedere la Curtea de marmură.
Poate cea mai faimoasă cameră din palat este Sala Oglinzilor (1678–1689). Galeria se întinde pe mai mult de 70 de metri și este acoperită de 17 oglinzi largi cu arcade vizate de 17 ferestre care au vedere la grădinile de dedesubt. Candelabrele de sticlă împodobesc tavanul arcuit, pictat bogat, pe care Le Brun a descris o serie de 30 de scene care glorificau primii ani ai domniei lui Ludovic al XIV-lea. Statui și reliefuri aurite mărginesc pereții de marmură. Sala este flancată la capete opuse de Salonul Păcii și Salonul Războiului.
Grădinile din Versailles au fost planificate de André Le Nôtre, poate cel mai faimos și mai influent arhitect peisagist din istoria Franței. În spatele palatului, pământul se desprinde din toate părțile de pe o terasă împodobită cu bazine ornamentale și statui de bronz.
Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn este palatul de vară de 1.440 de camere în stil rococo al Habsburgilor din Viena. Primul proiect al clădirii lui Johann Bernhard Fischer von Erlach, menit să rivalizeze cu Palatul Versailles al Franței, a fost realizat în 1690. Un al doilea plan, ceva mai puțin ornamentat, a fost adoptat, însă, datând din 1695–1696, iar palatul a fost terminat până în 1711. Palatul și grădinile sale au fost incluse în patrimoniul mondial UNESCO, în 1996.
A fost modificat pentru prima dată în 1737 de fiul lui Johann Josef Emanuel Fischer von Erlach și din nou în 1744 de Nikolaus Pacassi. Grădinile formale au fost amenajate inițial în 1705–1706 de Jean-Nicolas Jadot de Ville-Issey și din 1765 au fost reproiectate de Ferdinand von Hohenberg.
Schönbrunn Tiergarten, probabil cea mai veche grădină zoologică din Europa, a fost fondată în cadrul terenului în 1752. Întregul complex de parc, deschis publicului din 1918, se întinde pe mai mult de 2 km pătrați.
Schloss Schönbrunn se numără, de asemenea, printre cele mai impresionante palate din Europa.
Palatul Regal al Sevilliei – Alcazar Real
Alcazar Real, Palatul Regal din Sevilla, este unul dintre cele mai încântătoare și mai populare monumente istorice ale orașului. Alături de Catedrala și Arhiva Indiilor, este recunoscut ca Patrimoniu Mondial UNESCO.
Alcázarul din Sevilla este cel mai vechi palat regal încă în folosință în Europa – peste 1.000 de ani de istorie, de la Isbyllia islamică, la Sevilla medievală creștină și evreiască până în prezent.
Apartamentele regale, în partea superioară a palatului, sunt reședința oficială în oraș pentru monarhul spaniol domnitor: sora regelui, infanta Elena, și-a ținut nunta aici.
Denumirea oficială este „Alcázares Reales de Sevilla”, sau Alcázars regali din Sevilla, deoarece palatul este în esență un complex format din mai multe clădiri din epoci diferite. Cu toate acestea, este cunoscut sub numele de Alcázar.
Palatul Buckingham
Palatul Buckingham este reședința din Londra a reginei britanic și este situat în cartierul Westminster. Palatul își ia numele de la casa construită în. 1705 pentru John Sheffield, duce de Buckingham.
A fost cumpărată în 1762 de George al III-lea pentru soția sa, regina Charlotte, și a devenit cunoscută drept casa reginei. Din ordinul lui George al IV-lea, John Nash a inițiat transformarea casei într-un palat în anii 1820.
De asemenea, Nash a remodelat Grădinile Palatului Buckingham și a proiectat intrarea Marble Arch, care a fost ulterior îndepărtată în colțul de nord-est al Hyde Park.
Fore Court (partea de est), a fost extins în 1847 de Edward Blore și reproiectat în 1913 de Sir Aston Webb ca fundal pentru statuia Memorială Regina Victoria. Fața grădinii lui Nash (partea de vest) rămâne practic neschimbată. Victoria a fost primul suveran care a locuit acolo din 1837.
În interiorul palatului, Galeria Reginei expune lucrări din colecția regală de artă, inclusiv ouă Fabergé și desene de Leonardo da Vinci.
Schimbarea gărzii are loc în mod regulat: în general în fiecare dimineață din mai până în iulie și în fiecare dimineață în două dimineți în restul anului.
În mod tradițional închise publicului, sălile de stat ale palatului au fost deschise turiștilor în lunile august și septembrie, la mijlocul anilor 1990, pentru a finanța reparațiile la Castelul Windsor, care a fost avariat de un incendiu în 1992.
Buckingham, este cu siguranță, printre cele mai faimoase palate din Europa.
Descoperă cele mai apreciate obiective turistice din Europa.
Palatul Luxembourg
Construit în 1625 de Salomon de Brosse pentru regina Marie a Médicis, Palatul Luxembourg a fost o reședință pentru familia regală înainte de a fi transformat într-o închisoare în timpul Revoluției Franceze. Chiar dacă mai puțin decât celelalte, Luxembourg se numără printre cele mai impresionnate palate din Europa
În 1800, Napoléon Bonaparte l-a angajat pe Chalgrin pentru a transforma palatul și primii senatori au preluat mandatul în 1804. Inițial, erau 80 de senatori numiți în mod colectiv „Sénat Conservateur” și scopul lor a fost să aprobe deciziile împăratului.
După căderea lui Napoléon în 1814, Senatul a fost înlocuit cu „Chambre des Pairs”. Câțiva ani mai târziu, spațiul pentru cele 271 de persoane implicate în „Chambre des Pairs” devenea o problemă. Prin urmare, în 1836, regele Louis Phillippe l-a angajat pe arhitectul Alphonse de Gisors pentru a mări palatul până la structura sa actuală.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, palatul a fost ocupat, înainte de a fi eliberat în 1944.
În 1958, Charles de Gaulle a creat Republica a V-a și Senatul pe care le cunoaștem astăzi. 321 de senatori se adună la Palais du Luxembourg în „comisii” pentru a analiza legile scrise, cu 6 „comisii” permanente care colectează informații de la miniștri, sindicate și un număr mare de experți atât francezi, cât și străini.
Președintele Senatului este a doua persoană ca importanță din țară, după Președintele Republicii. Biblioteca palatului este impresionnată și conține aproximativ 450.000 de cărți.
Vezi mai multe detalii despre Palatul Luxembourg și grădinile sale!
Citeşte şi Castelul Hohenzollern – Germania – un loc de poveste, încărcat de istorie!
Vezi şi Castelul Edinburgh – unul dintre cele mai frumoase castele din Scoția!