Descoperă lucruri interesante despre Palatul Buckingham:
Cuprins:
Palatul Buckingham- scurt istoric
Palatul Buckingham este cunoscut drept reședința din Londra a suveranului britanic. Este situat în cartierul Westminster, iar numele său vine de la faptul că a fost construit, în 1705, pentru John Sheffield, duce de Buckingham. Clădirea a fost cumpărată în 1762 de George al III-lea pentru soția sa, regina Charlotte, și a devenit cunoscută drept casa reginei.
Grădinile palatului
Din ordinul lui George al IV-lea, John Nash a inițiat transformarea casei într-un palat în anii 1820. De asemenea, Nash a remodelat Grădinile Palatului Buckingham și a proiectat intrarea Marble Arch, care mai târziu a fost îndepărtată (1851) în colțul de nord-est al Hyde Park. Frontul Mall, sau Fore Court (partea de est), a fost extins în 1847 de Edward Blore și reproiectat în 1913 de Sir Aston Webb ca fundal pentru statuia Memorială Regina Victoria. Fața grădinii lui Nash (partea de vest) rămâne practic neschimbată. Regina Victoria a fost primul suveran care a locuit acolo (din 1837).
În interiorul palatului, Galeria Reginei expune lucrări din colecția regală de artă, inclusiv ouă Fabergé și desene de Leonardo da Vinci. Schimbarea gărzii are loc în mod regulat (în general în fiecare dimineață din mai până în iulie și în fiecare dimineață în două dimineți în restul anului). În mod tradițional închise publicului, sălile de stat ale palatului au fost deschise turiștilor în lunile august și septembrie, la mijlocul anilor 1990, pentru a finanța reparațiile la Castelul Windsor, care a fost avariat de un incendiu în 1992.
De la mijlocul secolului al XVIII-lea, Royal Mews (grajduri și căsuțe cu locuințe deasupra) au fost amplasate pe terenul de la Palatul Buckingham ; clădirile actuale datează din 1824–1825. În interiorul lor se află mașini de lux, zeci de trăsuri și cai care figurează în mod proeminent în procesiunile și ceremoniile regale.
Descoperă cele mai impresionante palate din Europa.
Când poți vizita Palatul Buckingham și ce poți vedea
Pe tot parcursul anului, publicul este liber să admire Palatul Buckingham de la distanță, dar din 22 iulie până pe 1 octombrie, Majestatea Sa Regală deschide porțile permițând oamenilor să vadă frumusețea interiorului palatului.
Se pot vizita curtea interioară a palatului, sala de bal și câteva săli de stat luxoase, precum și cea mai grandioasă dintre toate sălile de stat, Salonul Alb.
Oaspeții sunt bineveniți să exploreze camerele pe îndelete, cu un ghid personal multimedia, care le va vorbi despre arta și sculpturile neprețuite. De la portrete și candelabre de cristal, la ornamente aurite și pasaje secrete, grandoarea colecției Reginei este cu adevărat uluitoare, ca să nu mai vorbim de secolele de istorie pe care le vei găsi împachetate sub un singur acoperiș.
În colecția de tablouri de la Palatul Buckingham se găsesc comori artistice de Rubens, Rembrandt, Canaletto, Vermeer și mulți alții. Aceasta selecție de tablouri din Galeria de Arta a Palatului Buckingham, se găsește în încredințarea Reginei pentru succesorii ei și pentru națiune și face parte din patrimoniul național al Marii Britanii. În camera destinată dineurilor oficiale, pe pereți se găsește mătase de damasc roșie și pot fi admirate potretele regilor și reginelor de la Regele George al III-lea până la Regele George al IV-lea.
Curiozități despre Palatul Buckingham
- Acest palat monumental este atât de mare, încât se întinde pe o suprafață de 39 de acri. Palatul este compus din 775 de camere. Dintre acestea, există 52 de dormitoare regale și de oaspeți, 188 de dormitoare pentru personal, 92 de birouri, 19 camere de stat și 78 de băi.
- Luați notă la următoarea călătorie la Palatul Buckingham, dacă steagul regal al Reginei se înclină deasupra palatului, atunci Regina se află în prezent în reședință.
- Palatul Buckingham are propriul bancomat în interiorul clădirii. Banca preferată a familiei regale, Coutts & Co., a instalat un bancomat în subsolul palatului.
- Palatul are tot ce trebuie pentru a fi autosuficient, inclusiv un oficiu poștal, un cinematograf, o secție de poliție și o clinică.
- Nicio sărbătoare regală nu este completă fără… sandvișuri, multe, multe sandvișuri! Regina Elisabeta a II-a găzduiește cel puțin trei petreceri în fiecare vară la reședința regală din Londra. Oaspeții consumă aproximativ 20.000 de sandvișuri la fiecare dintre aceste petreceri. Uitați de mesele rafinate, sandvișurile sunt vedete la aceste festivități regale.
- Mulți cred că există o serie de tuneluri care leagă Palatul Buckingham de alte obiective importante din oraș. Deși nu au fost încă confirmate, există zvonuri că tunelurile subterane leagă această reședință regală de Whitehall și Camerele Parlamentului.
Vezi şi Westminster Abbey din Londra – curiozități despre catedrala unde sunt încoronați regii britanici!