Descoperă curiozități și lucruri mai puțin știute despre pangolin:

Cum arată pangolinul

Pangolin este un nume derivat din cuvântul malaez „pengguling”, care înseamnă „răsturnare”, făcând referire la comportamentul de apărare ale acestor animale.

Pangolinii sunt adesea numiți furnicari cu solzi, ceea ce este o descriere foarte bună pentru ei, deși nu sunt strâns înrudiți cu furnicarii. Asemenea furnicilor, pangolinii au bot lung și chiar limbi mai lungi pe care le folosesc pentru a înghiți furnici și termite. Corpurile lor sunt acoperite cu solzi care formează un fel de armură.

Cum arată pangolinul

Solzii sunt fabricați din cheratină, la fel ca și cornul de la rinocer, aceeași substanță găsită și în părul uman și unghii. Când sunt amenințați, pangolinii se rostogolesc ca o minge. Dacă celălalt animal este prins între solzi, se poate alege cu răni.

Solzii unui pangolin reprezintă 15 la sută din greutatea acestuia. Aceste animale au multe culori diferite. Pot fi de culoare nisipoasă deschisă, maro închis, maro măsliniu, măsliniu pal sau maro-gălbui.

Există opt specii diferite de pangolini, care variază în dimensiune de la 30,5 centimetri 99 cm lungime. Cântăresc de la aproximativ 1,6 kilograme până la 33 kg.

Unde trăiește pangolinul

Pangolinii pot fi găsiți în Asia și Africa sub-sahariană în zonele nisipoase ale pădurilor și savanelor. Casele lor, vizuini subterane, sunt de obicei în apropierea surselor de apă.

Ce mănâncă pangolinul

Aceste animale sunt insectivore, ceea ce înseamnă că dieta lor constă în întregime din insecte. Pangolinii nu au dinți. Își folosesc ghearele lungi pentru a deschide mușuroiul de furnici și termite, apoi își folosesc limba lipicioasă pentru a înghiți insectele și a le înghiți întregi. Ca și păsările, pangolinii înghit pietre mici. Pietrele sunt folosite pentru a zdrobi și a digera alimentele din stomac.

Curiozități despre pangolin

Pangolinul
  • Pangolinul femelă are o perioadă de gestație de cinci luni și dă naștere unui singur pui. La naștere, bebelușii, numiți pangopupi, au doar aproximativ 6 15 cm lungime și cântăresc 340 de grame. Solzii lor sunt roz și moi, dar încep să se întărească după o zi.
  • Bebelușii de pangolini călăresc adesea pe coada mamei lor. Când pericolul este aproape, mama se va învârti în jurul copilului ei pentru a-l proteja.
  • Bebelușul va bea laptele mamei până la vârsta de trei-patru luni și începe să mănânce insecte la o lună. Ei ating maturitatea sexuală în jurul vârstei de 2 ani.
  • Pangolinii sunt vânați pentru carnea lor, care este considerată o delicatesă în unele părți ale lumii, și pentru solzii lor, despre care se crede că au calități medicinale.
  • Ziua Mondială a Pangolinului este marcată în a treia sâmbătă din februarie ca o oportunitate de a crește gradul de conștientizare despre pangolini și situația lor.
  • Potrivit World Wildlife Federation, pangolinii sunt unul dintre cele mai traficate mamifere din Asia și Africa. Se estimează că între anii 2011 și 2013 au fost uciși între 116.990 și 233.980 de pangolini. Se estimează că populațiile de pangolini asiatici au scăzut cu până la 80% în ultimii 10 ani.
  • Au glande speciale lângă anus care secretă un fluid cu un miros înțepător. Ei folosesc fluidul pentru a-și marca teritoriul.
  • Ca animale nocturne, pangolinii își petrec zilele dormind și nopțile căutând hrană și săpând vizuina. Se cunosc foarte puține despre obiceiurile și activitățile lor sociale, deoarece nu au fost studiate pe larg.

Urmărește-ne pe Google News