Defilăm în cele mai vaporoase ţinute şi facem ravagii cu noile tocuri de 15 cm. Uneori însă o pereche nouă de pantofi vine la pachet cu neplăcutele băşici şi bătături. Care vin uşor şi se dau greeeu duse.
Bătăturile nu sunt toate o apă şi un pământ. Cele profunde sunt mai mici, bine delimitate şi au un centru dur, care se adânceşte în profunzimea pielii. Acestea pot deveni extrem de dureroase. Apar pe vârfurile şi părţile laterale ale degetelor de la picioare, textura lor variind de la uscat, la o consistenţă cremoasă şi, în final, la o consistenţă dură.
Bătăturile superficiale au aspect variat, de la alb la gri, galben, maro sau roşu… Difuz delimitate, apar, de obicei, pe talpa piciorului şi pot avea diverse forme, mărimi sau culori.
Odată formate, agravează presiunea din zona afectată, creând aşa-numitul cerc vicios al apariţiei bătăturilor. Şi mai neplăcut, pot da senzaţii pulsatile sau de arsură.

Remedii noi şi vechi

• Cea mai modernă şi rapidă metodă o reprezintă plasturii speciali. Găseşti, în farmacii, plasturi delicaţi, aproape invizibili, cu gel activ ce îmbunătăţeşte hidratarea pielii, înmoaie bătătura şi ajută astfel la îndepărtarea ei.
• Dacă eşti mai tradiţionalistă, poţi apela la remediile naturiste: bicarbonatul de sodiu (3-4 linguri) diluat în ligheanul cu apă în care ţii picioarele moaie bătătura, care „cedează” apoi uşor.
• Piatra ponce înlătură, şi ea, bătăturile care au fost „ţinute la apă” caldă 15 minute.
• Pentru maximum de eficienţă, este bine să aplici seara, înainte de culcare, pe bătătură, o dischetă înmuiată în oţet. Dimineaţă bătătura va ceda de la sine sau o vei scoate folosind piatra ponce
• La fel acţionează şi pasta obţinută dintr-o lingură de suc de lămâie, în care ai dizolvat câteva tablete de aspirină. Aplici pasta pe bătătură, înfăşori zona în pungă din plastic şi o ţii aşa 10 minute. Imediat după aceea înlături bătătura cu piatra ponce sau ridicându-i cu grijă marginile, circular, până când iese cu totul.
Succes! Şi înapoi pe tocuri!
 
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News