Descoperă curiozități și lucruri interesante despre specia de papagal nimfă.

Cum arată pasărea papagal nimfă

Papagalul nimfă, specie a cărei denumire științifică este Nymphicus hollandicus, face parte din familia Cacatuidae. Exemplarele din această specie pot fi domesticite cu ușurință. Acești papagali nu pot învăța cuvinte, însă reproduc alte sunete și melodii.

Papagalii nimfă au o lungime aproximativă de 35–40 cm și o greutate de 90–110 grame. Penajul și culorile acestor papagali sunt deosebite. Masculul este în mare parte gri iar capul este galben cu două cercuri roșii pe obraji, diferența față de femelă este că acest punct sau cerc roșiatic este mult mai intens la mascul.

Pasărea papagal nimfă

Femela din specia papagal nimfă este în mare parte galbenă cu unele urme de gri. Cea mai bună metodă de a deosebi un mascul de femelă este coada. Coada la femelă este mai colorată cu forme tărcate pe ea.

Pe de altă parte, masculul este mai gălăgios, fluieră și cântă des, pe când fetele sunt aproape tăcute.

Principala caracteristică a acestor papagali rămâne însă creasta ridicata, care exprimă starea sa. Astfel, un papagal nimfă speriat sau agitat va avea creasta în poziție verticală, în timp ce unul într-o stare relaxată vă prezenta o creasta ușor înclinată

Durata medie de viață este de 20 ani dar pot trece și peste 25 dacă trăiesc într-un mediu cald, sunt îngrijiți, au hrana necesară și sunt mereu în preajma unei perechi.

Ce mănâncă papagalul nimfă

Păsările îşi schimbă penele o dată sau de două ori pe an. Acestea sunt perioade solicitante pentru organismul păsării, când au nevoie de mai multă hrană.

Hrana păsărilor papagal nimfă este compusă din semințe de iarbă, semințe de pomi, fructe etc. Hrana de bază: mei, semințe de floarea soarelui, semințe de cânepă, semințe de iarbă, semințe de castraveți, semințe de dovleac, semințe de pepene, semințe de spanac, semințe din diferite buruieni, semințe de ridichi, pe lângă hrana de bază formată din diferite semințe, nimfelor le trebuie vitamine pe care cel mai bine le iau din fructe și legume.

Ce mănâncă papagalul nimfă

Printre favoritele lor se enumeră salată verde, morcovi cu frunze, mere, cozi de ardei cu semințe, cartofi, orez, semințe de soc, nuci, struguri, mandarine, portocale, vișine, prune, ardei, sfeclă roșie, castraveți, mazăre.

Unde trăiește pasărea papagal nimfă

Papagalul Nimfă este originar din Australia, dar pentru că este o pasăre foarte apreciată, ea este domesticită și poate trăi în condiții optime și în alte zone de pe glob.

Papagalii nimfă pot fi crescuți cu succes în spații domestice. Măsurile ideale pentru o colivie spațioasă în care să locuiască o pereche de papagali nimfă ar fi de 110x100x70 cm.

Nimfele sunt păsări foarte pașnice care pot fi ținute împreună cu alte păsări pașnice cum ar fi perușii.

Curiozități despre papagalul nimfă

  • Când creasta este ridicată, papagalul este atent la ceva. Când creasta este într-o poziție normală, nimfa este relaxată. Când creasta este lăsată jos și toate penele la fel înseamnă că îi este frică de ceva.
  • Sunt unii dintre cei mai rapizi zburători ale Australiei, australienii numindu-i și “Quarrian”.
  • Nimfele trăiesc de obicei ca perechi, rareori în mici grupuri.
  • Nimfele își iau timp cam două ore pe zi pentru a-și aranja și curăța penajul.
  • Datorită faptului că sunt păsări care trăiesc în stoluri ei își desfășoară toate activitățile zilnice împreună, adică se orientează după celelalte păsări din stol; se spală împreună, mănâncă împreună etc.
  • În grădinile zoologice în care se găsesc aceste păsări, sunt puse peste tot oglinzi pentru a simula spațiul lor natural de trai, și anume stolul.
  • Nymphicus provine din limba greacă și înseamnă mireasă. De obicei nimfele erau fiicele zeului Zeus care se ocupau cu dansuri, cântece și jocuri și rămâneau veșnic tinere. Pe lângă toate acestea nimfele însoțeau zeii și răspândeau binecuvântare și fertilitate. Datorită faptului că această pasăre este atât de jucăușă, cântăreață și fertilă se spune că ea a însoțit nimfele

 
 

Urmărește-ne pe Google News