Rețetă de pască cu ciocolată

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 g făină;
  • 125 g margarină;
  • un ou;
  • 65 g zahăr;
  • un praf sare;
  • margarină pentru uns forma;

Pentru umplutură:

  • 100 g ciocolată de menaj;
  • două linguri cacao;
  • două linguri făină;
  • 200 ml lapte;
  • 4 ouă;
  • 100 g de margarină;
  • un plic de vanilie.

Mod de preparare

Se prepară aluatul din făină, margarină, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până când compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.

Peste aluatul din tavă se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-şi păstra forma. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia cu boabele de fasole.

Se toarnă umplutura, şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate forma din cuptor, se decorează cu jumătăţi de nuci sau migdale. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr.

Pască cu ciocolată (umplutură de finetti)

Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 g făină
  • 100 g margarină/unt
  • 100 g zahăr
  • o lingură cacao
  • un ou
  • un praf de copt.

Pentru umplutură

  • 8 ouă
  • 200 g finetti
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri făină
  • cca. 200 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 200 g unt
  • esență de vanilie
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Ouăle se separă, albușurile se bat cu un praf de sare, adăugându-se trepat și zahărul. Se amestecă până când se face o compoziție de bezea. Pe rând, se adaugă gălbenușurile și se amestecă după fiecare încorporare.

În compoziție se adaugă și ciocolata finetti și esența de vanilie. Continuați să amestecați după fiecare încorporare.

Compoziția obținută se pune pe foc, pe baie cu aburi. Amestecați cu telul și adăugați făina amestecată cu cacao, câte puțin. Amestecați continuu după fiecare încorporare.

Compoziția se subțiază cu lapte, pe care-l adăugați treptat. Se amestecă cu telul, cu grijă, și se ține pe baia de aburi până se îngroașă umplutură, cam că o budincă. Când e gata dăm deoparte și lăsăm să se răcească.

Untul/margarina se pun bucățele în robotul de bucătărie, împreună cu praful de copt amesctecat cu făina cernută. Se amestecă ingredientele până obțineți o bilă de aluat.

Întindeți aluatul într-o formă rotundă, unsă în prealabil cu puțin ulei și tapetată cu hârtie de copt. După ce s-a pregătit aluatul se freacă untul, după care se încorporează lingură cu lingură crema răcită.

Compoziția rezultată se toarnă peste aluat, se nivelează cu o lingură și se dă la copt, cam 45-50 minute.

Sursa: gustos.ro

Rețetă de pască marmorată cu ciocolată

Ingrediente

  • 140 g unt
  • 180 g faină
  • 30 g cacao
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 225 g ciocolată neagră
  • 115 g cremă de brânză 2
  • 90 g zahăr
  • 4 ouă

Mod de preparare

Făina se amestecă bine cu praful de copt, cacaua și sarea. Untul (115 g) și ciocolata se topesc la bain-marie și, odată topite, se scot și se pun peste 240 de grame de zahăr.

Se amestecă, se adaugă 3 ouă amestecând mereu, apoi se pune făina.

Pentru cremă, se combină brânză cu untul rămas (25 g), se adaugă zahărul rămas, un ou și două linguri de făină.

Cele două preparate se toarnă alternativ într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină. Se amestecă cu vârful unei furculițe și se coace 50 de minute. Se lasă 30 de minute în tavă înainte de a o scoate.

Sursa: retetepractice.ro

Pască cu ciocolată și smântână

Ingrediente

blat de pandispan

  • 3 ouă mari
  • 50 grame de zahăr
  • 90 grame de făină
  • 2 linguri de ulei
  • un sfert de linguriță cu sare
  • o linguriță cu esență de vanilie

pentru crema de smântână

  • 500 grame de smântână cu 20% grăsime
  • 100 grame de zahăr
  • 90 grame de făină albă de grâu
  • un vârf de cuțit cu sare
  • o linguriță cu esență de vanilie
  • 4 ouă mici

pentru crema de ciocolată

  • 100 grame de smântână pentru frișcă
  • 100 grame de ciocolată

Mod de preparare

Se prepară crema de smântână. Albușul se bate bine cu un praf de sar și apoi se adaugă zahărul și se bate în continuare până când albușurile devin iar ferme și se obține o bezea.

Gălbenușurile se bat cu furculița și se adaugă smântâna câte jumătate odată. Se adaugă făina și esența de vanilie. în această compoziție se adaugă compoziția de albușuri și se încorporează cu mișcări ușoare, de jos în sus.

Separat se prepară blatul de pandișpan începând prin a separa gălbenușurile de albușuri. Se bat albușurile cu un vârf de cuțit de sare, se adaugă vanilia și zahărul și se bat până se obține o bezea.

Se amestecă, separat, gălbenușurile cu uleiul, ca la maioneză, până se omogenizează. Această compoziție se încorporează în bezeaua de albușuri. Treptat se adaugă făina, cernută în prealabil, încorporând-o cu mișcări ușoare, de jos în sus până se obține un aluat de consistența unei smântâni. Acesta se toarnă într-o tavă pregătită în prealabil.
Se dă tava la cuptor pentru 10 minute, după care se scoate și deasupra se toarnă compoziția de smântână.

Tava se dă la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute. Când începe să se rumenească usor deasupra și trece testul cu scobitoarea, pasca cu smântână este gata.

Pasca se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Între timp, se pregătește crema de ciocolată, care nu e altceva decât un ganache de ciocolată. Se pune smântăna la încălzit și când e aproape de punctul de fierbere se ia de pe foc și de adaugă ciocolata ruptă bucăti.

După 5-6 minute în care se topește ciocolata, se amestecă totul bine, iar cât încă este caldă, se toarnă peste pască și se dă la rece.

Nu uita! De la masa de Paște nu trebuie să lipsească bucatele tradiționale: friptura de miel, ciorba de miel, drobul de miel.

 
 

Urmărește-ne pe Google News