În plus, poate fi consumată și în perioada de post, atunci când este dezlegare la pește. 

Pasta de pește se poate face din orice fel de pește, de la crap, păstrăv, macrou sau orice alt pește. În plus, se poate face și din fructe de mare. 

Rețeta de pastă de pește

Ingrediente

  • 3 kg pește curățat (de un fel sau mai multe)
  • 500 g ceapă
  • 1 kg ulei
  • 400 g pastă de tomate
  • 7 linguri oțet
  • sare
  • piper
  • boabe de piper
  • 4-5 căței usturoi

Mod de preparare

Pește se taie bucăți și se pune la fiert cu apă și sare pentru 20 de minute. 

Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei, apoi se adaugă peștele, curățat de oase și dat prin mașina de tocat. Se adaugă condimentele.

Se lasă la foc mic până tot uleiul se ridică la suprafață, apoi se pune bulionul și usturoiul pisat. Se mai lasă pe foc pe 10 minute, amestecând încontinuu. 

Pasta obținută se pune în borcane, apoi se pun la fiert pentru sterilizat. 

Se păstrează borcanele în cămară sau într-un loc răcoros și întunecat pentru a ține toată iarna. 

Cum se mănâncă pasta de pește

Acest preparat se poate consuma pe felii de pâine prăjită, pe lipii sau chiar pe crackers. 

Poți folosi această pasta ca un sos pentru pastele tale preferate. Pur și simplu pune câteva linguri din această zacuscă de pește într-o tigaie pe foc mic. 

După ce pastele s-au fiert, adaugă-le peste amestecul din tigaie și mai ține puțin pe foc. 

Scoaet totul de pe foc și presară busuioc sau condimentele preferate și servește. 

Poți servi această pastă de pește și ca aperitiv, dar și ca sos pentru sandvișuri. 

Pasta de pește în alte țări și culturi

În alte țări, pasta de pește este folosită ca un condiment pentru a da savoare alimentelor sau, în unele cazuri, pentru a completa un fel de mâncare. 

În general, pasta de pește este redusă la un concentrat gros și bogat, care de obicei a fost gătit pentru o perioadă lungă de timp. Ea poate fi pusă în contrast cu sosul de pește, care este ca o pastă de pește, cu excepția faptului că nu este gătit atât de mult timp, este un lichid gros mai degrabă decât o pastă concentrată și poate include condimente și alte arome.

Pasta de pește poate fi făcută și din creveți măcinați fermentați, uscați la soare și tăiați. Un ingredient esențial în multe curry-uri și sosuri. Pasta de creveți poate fi găsită în multe mese din Asia de Sud-Est, adesea ca ingredient în sosuri pentru pește sau legume.

În Anglia, ingredientul principal include un amestec din sardine, macrou și hamsii în diferite proporții, restul fiind apă, sare etc. Conține între 82 și 90 la sută pește și se consumă pe pâine caldă prăjită, în gustări și în sandvișuri. 

Anchovette face parte din gama de produse comercializate la nivel internațional în Marea Britanie, Africa de Sud și Australia.

Pasta de surimi e un aliment obișnuit în Japonia și China. De obicei, se prepară din pește alb, cum ar fi merluciu, care este pisat până devine o pastă groasă și gătit până când devine dens și ferm. 

Surimi este utilizat pe scară largă în culturile asiatice și este disponibil în multe forme, forme și texturi. Surimi este un ingredient popular în supe, stir-fry și chiar prăjit și consumat ca gustare. 

Este adesea prelucrat ulterior pentru a imita textura și culoarea cărnii de homar, crab și alte crustacee. Cel mai răspândit produs de surimi pe piața occidentală este imitația de carne de crab, însă chiftelele de pește și burgerii din pește făcuți din surimi sunt, de asemenea, alimente comune în supermarketurile convenționale și asiatice din marile orașe. 

În Japonia, este folosit pentru a face kamaboko, cârnați de pește sau produse din surimi marinat. În prezent, 2-3 milioane de tone de pește, reprezentând 2-3 la sută din oferta mondială de pește, sunt folosite pentru producția de surimi și produse pe bază de surimi.

Ce să faci cu peștele la conservă. 3 rețete delicioase cu pește la conservă

Sursa foto: 123rf.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News