Atunci când ți-e dor de un meniu italienesc, o porție de paste carbonara sunt numai bune de făcut acasă. Îți spunem rețeta autentic italiană, dar și multe alte rețete delicioase de paste carbonara .

Rețete pentru paste carbonara

Paste carbonara

  • 400 g spaghete;
  • 1 ceapă;
  • 2 ouă;
  • 120 g bacon;
  • 250 g smântână;
  • 4 linguri parmezan;
  • 2 linguri ulei;
  • 2 crengute cimbru.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Mod de preparare

Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai adaugă smântâna şi frunzele de cimbru şi se mai lasă câteva minute pe foc, amestecând încontinuu.

Spaghetele fierte se trec rapid printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se răstoarnă peste sos împreună cu ouăle crude şi parmezanul. Se amestecă din când în când, să nu se prindă de vas.

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Paste carbonara

Paste carbonara – rețetă italienească

  • 400 g spaghete;
  • 200 g guanciale (alternativ pancetta/bacon);
  • 4 gălbenușuri;
  • +75 g brânză pecorino;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Pune apă la fiert într-o cratiță încăpătoare, cu o linguriță de sare. Când apă începe să fiarbă, pune și pastele la fiert pentru 4-5 minute.
Între timp, până să fiarbă apă, taie guanciale cubulețe (dacă ai acces la acest tip de preparat, dacă nu pancetta sau bacon).

Bate gălbenușurile cu 40-50 g de brânză pecorino (din nou, ideal. Dacă nu găsești, poți folosi și parmezan). Frige baconul în tigaie fără ulei, până când devine crocant și grăsimea se topește.

Când pastele au fiert 4-5 minute, scoate-le cu un clește și pune-le direct peste bacon. Agită paștele puțin pentru un minut, apoi adaugă o cană de apă de la paste. Lasă pastele carbonara să se răcească un minut, apoi adaugă amestecul de gălbenușuri și brânză, amestecând energic pentru a evita coagularea galbenusurilor.

Pune pastele la foc pentru încă 30-60 secunde, apoi servește fiecare porție de paste carbonara cu putina branza pecorino rasă deasupra și puțin piper proaspat macinat.

Ce este guanciale

Guanciale este o delicatesă din carne de porc, folosită în mod tradițional în bucătăria italiană. Se prepară din obrazul porcului și este considerată una dintre cele mai gustoase și mai apreciate bucăți de carne din bucătăria italiană. În mod surprinzător, obrazul de porc conține o proporție mai mare de grăsime și o aromă mai intensă.

Prepararea sa constă în frecarea cărnii cu sare, piper negru și, uneori, alte condimente, cum ar fi usturoiul și cimbrul. Apoi, carnea este lăsată la macerat timp de câteva săptămâni sau chiar luni până când se obține aroma și textura dorite.

Spre deosebire de pancetta, care este un alt produs italian popular de carne de porc, guanciale nu este afumată, având o textură și o aromă mai delicate. Atunci când este folosit la gătit, guanciale conferă o savoare unică și profundă unor preparate precum carbonara, amatriciana și pasta alla gricia. Deși poate fi dificil de găsit în afara Italiei sau a magazinelor alimentare specializare, guanciale merită căutată pentru a experimenta aromele autentice ale bucătăriei italiene tradiționale, în special, în prepararea pastelor carbonara.

Guanciale este o comoară culinară italiană care merită explorată. Cu aroma sa bogată și textura sa delicată, poate transforma orice preparat într-o capodoperă culinară.

Sursă rețetă: Retetepractice.ro

Rețete simple de paste

Paste carbonara cu smântână și bacon

  • 400 g spaghete;
  • 250 g bacon;
  • 100 g ciuperci Champignon;
  • 2-3 căței usturoi;
  • o ceapă medie;
  • 2 ouă;
  • 300 ml smântână pentru gătit;
  • sare;
  • piper;
  • 1 lingură pătrunjel tocat;
  • 4 linguri parmezan ras.

Mod de preparare

Pune pastele la fiert, conform indicațiilor de pe ambalaj (cca 8 minute, în apă clocotită, cu un praf de sare). În răstimp, frige baconul în tigaie până când se rumenește bine, iar alături pune ceapă tocată mărunt, usturoiul zdrobit și ciupercile tăiate felii. Când ciupercile și-au schimbat culoarea, adaugă smântână pentru gătit și ouăle bine bătute, imediat după.

Adaugă parmezanul ras, pătrunjelul și potrivește sosul pentru pastele carbonara de sare și piper. Strecoară pastele și adu-le peste sos, apoi întoarce-le în sos până când sunt omogenizate. Servește pastele carbonara cu smântână presărate cu puțin parmezan și cu piper măcinat.

Sursă rețetă: Retetepractice.ro

Paste carbonara cu smântână

Cum faci paste de casa – invata secretele italienilor!

Spaghete carbonara – rețetă simplă

  • 200 gr spaghete;
  • 200 gr smântână;
  • 100 gr bacon;
  • 3 ouă;
  • Ulei de măsline;
  • Sare și piper.

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se limpezesc într-un jet de apă rece și se lasă la scurs. Între timp, se taie baconul în cubulețe mici se se prăjește în ulei încins timp de câteva secunde, până se rumenește.

Smântâna se amestecă cu gălbenușurile, se adaugă sare, piper și se pune amestecul peste bacon pe foc și se lasă la fiert pentru un minut. Se adaugă și pastele peste acest sos se amestecă bine și totul se mai lasă pe foc pentru câteva minute.

Pastele carbonara sunt gata. Se servesc calde și cu parmezan ras deasupra.

Paste carbonara la cuptor

  • 300 gr de paste;
  • O ceapă;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 250 gr bacon;
  • 200 gr ciuperci;
  • 300 gr smântână;
  • 4 gălbenușuri;
  • 200 gr cașcaval ras;
  • 50 gr parmezan;
  • Sare, piper.

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert într-un vas încăpător și se lasă timp de câteva minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În uleiul încins se adaugă ceapa, usturoiul și baconul și se lasă la călit timp de câteva minute, până când se înmoaie. Se adaugă și ciupercile și se mai lasă timp de 2 minute.

Pastele se strecoară și se mută într-un vas mare. Se amestecă smântâna și gălbenușurile și se pun peste paste, la fel și amestecul din bacon și ciuperci. Se rad 150 de gr de cașcaval și se amestecă. Se mută toată compoziția într-o tavă încăpătoare pentru cuptor, se presară deasupra restul de cașcaval și se pune la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când se rumenește.

Paste la cuptor

5 Rețete de paste carbonara ușor de încercat pentru masa de prânz ori cină.

Paste carbonara cu ciuperci

Ingrediente pentru paste carbonara cu smântână și ciuperci:

  • 500 gr paste (spaghete sau linguine)
  • 200 gr bacon tăiat bastonase subțiri
  • 200 gr ciuperci tăiate felii subțiri
  • 200 ml smântână de gătit
  • 200 gr parmezan sau cașcaval ras
  • 2 gălbenușuri
  • 60 ml vin alb sec
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 lingură pătrunjel tocat (optional)

Mod de preparare paste carbonara cu ciuperci:

Ciupercile se spală și se tăie în felii subțiri. În cazul ciupercilor din conservă, acestea se pun la stors într-o strecurătoare. Se taie baconul în felii subțiri și se pune într-o tigaie încinsă bine, fără ulei.

Se călește baconul aproximativ 4 minute, amestecând permanent cu o lingură de lemn, până își lasă grasimea și se rumenește. Se stinge cu vin alb și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul.

Se adaugă ciupercile și se călesc cam 5 minute, până scade apa pe care o lasă.

Într-o oală separată, se fierb pastele potrivit instrucțiunilor de pe pachet, apoi se strecoară de apă și se adaugă înainpoi în oala în care au fiert.

Într-un bol se bat gălbenușurile de ou, se adaugă smântana, parmezanul și piperul.

Oala în care sunt pastele, se pune pe foc, la minim, și se amestecă, adăugându-se amestecul de gălbenușuri. După ce a fost încorporat bine, se adaugă amestecul de bacon și ciuperci, amestecand timp de 1 minut.

Guanciale este o delicatesă din carne de porc, folosită în mod tradițional în bucătăria italiană

Nu ezita sa citesti aceste retete simple cu paste! Iti vor face viata mai usoara!

Încearcă și paste cu rosii cherry si branza feta – reteta delicioasa care s-a viralizat pe TikTok

Sursă foto: Shutterstock.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News