►500 g somon
►200 g paste tagliatele
►200 g paste penne
►400 g roșii cherry
►zeama de la o lămâie
►50 g unt
►o legătură pătrunjel
►sare
►piper măcinant negru
1. Se condimentează somonul cu sare și piper, se unge cu puțin unt topit, se stropește cu zeamă de lămâie și se lasă 30 de minute la rece. Separat, se spală roșiile, se înțeapă cu un ac pe toată suprafața și se condimentează cu sare.
2. Se pun pastele la fiert în apă cu sare și ulei și se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot și se țin în apă rece, să se limpezească, apoi se pun în sită să se scurgă.
3. Se încinge grătarul, se unge cu ceapă și se pun bucățile de somon și roșiile. Se presară usturoiul pisat și se răsucesc la intervale scurte, ca să nu se rumenească prea tare. Se iau de pe grătar și se taie în bucăți potrivite.
4. Se pun pastele într-un bol, se adaugă untul topit, sarea, piperul, somonul și roșiile. Se amestecă ușor ca să nu se zdrobească și se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.