Uleiul de masline previne aparitia bolilor de inima prin scaderea nivelului colesterolul „rau”, in timp ce creste nivelul colesterolului „bun”, potrivit unor studii realizate pana in prezent,. Niciun alt ulei natural nu contine o cantitate atat de mare de acid monosaturat precum uleiul de masline!
De asemenea, este foarte bine tolerat de catre stomac; acesta previne aparitia ulcerului gastroduodenal si gastrita si stimuleaza secretia bilei si a hormonilor pancreatici intr-un mod mai natural si mai eficient decat unele medicamente prescrise. Prin urmare, acest ulei scade incidenta aparitiei calculilor biliari.
Noi teste dezvoltate de savanţi au arătat că includerea în mod regulat a uleiului de măsline în alimentaţia zilnică a îmbunătăţit simţitor o serie de indicatori chimici legaţi de boli ale arterelor coronare.
Uleiul de masline poate fi folosit si ca tratament. Doar patru linguriţe pe zi sunt de ajuns pentru a scădea semnificativ riscul de infarct în doar şase săptămâni. Acestea se iau dimineata, pe stomacul gol si se lasa sa actioneye in jur de o jumatate de ora.
În cadrul cercetării, savanţii au adăugat doar 20 de mililitri de ulei de măsline, cam patru linguriţe, zilnic, la dieta unor adulţi sănătoşi, ceea ce reprezintă cantitatea dintr-o salată sau cam cât consumă o persoană la o masă.
Mai mult decat atat, nu eyitati sa folositit uleiul de masline in tratamente cosmetic, extern. S+a dovedit a fi extreme de benefic pentru piele, unghii si podoaba capilara.
Sursa foto: Hepta