Verifică ambalajul şi termenul de valabilitate
Chiar dacă faci piaţa numai din magazine autorizate, tot paza bună trece primejdia rea: pune-ţi ochelarii, dacă este nevoie, şi verifică minuţios starea ambalajului şi termenul de valabilitate pentru fiecare produs alimentar.
Fă ordine în frigider!
• Carnea, peştele, produsele lactate, mezelurile și ouăle se păstrează la frigider la 0-4 grade Celsius, iar cele congelate la -18 grade Celsius.
• Odată dezgheţate, acestea nu trebuie recongelate.
• Pentru a evita contaminarea, alimentele se ţin separat, în cutii.
• Produsele crude şi cele gata preparate se depozitează separat în frigider.
• Alimentele refrigerate trebuie consumate în cel mult 2-3 zile de la momentul preparării lor.
• Ouăle, cu excepţia celor de prepeliţă, se condumă numai preparate termic.
• Fructele și legumele se spală temeinic, sub jet de apă, înainte de a fi consumate.