Penne Carbonara cu sparanghel

Ingrediente penne Carbonara cu sparanghel:

  • 400 g penne (sau alt tip de paste)
  • 250 g sparanghel
  • 4 ouă (galbenusuri)
  • 100 g cubulețe de bacon
  • 100 ml smântână
  • 150 ml apă de fierbere a pastelor
  • 100 g parmezan
  • un pic sare și piper

Mod de preparare:

Spală sparanghelul și taie la capete, dacă este prea lemnos. Lasă-l să se scurgă și taie-l în bucăți potrivite.

Amestecă gălbenușurile de ou într-un castron cu parmezanul ras. Adaugă smântâna și bate totul până obții o compoziție cremoasă, apoi condimentează cu piper.

Pune cubulețele de bacon într-o tigaie antiaderentă, dar ai grijă să nu se prăjească prea mult.

Fierbe apa într-o oală pentru paste. Adaugă sare (aproximativ 2 lingurițe) în apa fierbinte.

Fierbe pastele și la 6 minute înainte de terminarea timpului de gătire, adaugă sparanghelul tăiat. Vârfurile de sparanghel se adaugă cu 3 minute înainte de finalul gătirii pastelor (respectă timpul de gătire al pastelor indicat pe ambalaj).

Scurge pastele și păstrează puțină apă de la fierbere.

Pune pastele în oală și amestecă-le bine cu compoziția din ouă, smântână și brânză. Adaugă baconul și puțină apă de fierbere, amestecă bine pentru a evita ca ouăle să se coaguleze.

Servește imediat cu parmezan ras deasupra.

Poftă bună!

Foto:123rf.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News