Penne Carbonara cu sparanghel
Ingrediente penne Carbonara cu sparanghel:
- 400 g penne (sau alt tip de paste)
- 250 g sparanghel
- 4 ouă (galbenusuri)
- 100 g cubulețe de bacon
- 100 ml smântână
- 150 ml apă de fierbere a pastelor
- 100 g parmezan
- un pic sare și piper
Mod de preparare:
Spală sparanghelul și taie la capete, dacă este prea lemnos. Lasă-l să se scurgă și taie-l în bucăți potrivite.
Amestecă gălbenușurile de ou într-un castron cu parmezanul ras. Adaugă smântâna și bate totul până obții o compoziție cremoasă, apoi condimentează cu piper.
Pune cubulețele de bacon într-o tigaie antiaderentă, dar ai grijă să nu se prăjească prea mult.
Fierbe apa într-o oală pentru paste. Adaugă sare (aproximativ 2 lingurițe) în apa fierbinte.
Fierbe pastele și la 6 minute înainte de terminarea timpului de gătire, adaugă sparanghelul tăiat. Vârfurile de sparanghel se adaugă cu 3 minute înainte de finalul gătirii pastelor (respectă timpul de gătire al pastelor indicat pe ambalaj).
Scurge pastele și păstrează puțină apă de la fierbere.
Pune pastele în oală și amestecă-le bine cu compoziția din ouă, smântână și brânză. Adaugă baconul și puțină apă de fierbere, amestecă bine pentru a evita ca ouăle să se coaguleze.
Servește imediat cu parmezan ras deasupra.
Poftă bună!
Foto:123rf.com