Studiul a fost realizat pe mai multe mărci de băuturi din Marea Britanie şi Franţa, comercializate în întreaga lume, şi a indicat că o mare parte dintre ele au o concentraţie de benzen de opt ori mai mare decât limita admisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

De asemenea, studiile de specializate au arătat că unele produse dacă sunt consumate pentru o perioadă mai lungă de timp, au un efect nociv, din cauza aditivilor alimentari.

Printre aditivii alimentari trecuţi pe lista celor care distrug sistemul imunitar şi produc cancer cel mai periculos este E 211 (benzoatul de sodiu). Fiind folosit ca un conservant alimentar, dar şi pentru a oferi aromă unor produse, E 211 poate provoca şi alergii.

Benzoatul de sodiu este folosit pe scară largă în industria băuturilor răcoritoare.
Acesta apare în băuturile răcoritoare prin combinaţia acidului ascorbic (vitamina C) şi benzoatul de sodiu (conservant), reacţia devastatoare fiind stimulată de lumină şi căldură.

 
 

Urmărește-ne pe Google News