Preparatele din pește nu au nevoie de mult timp de gătire, iar rețetele pe care le poți încerca acasă sunt variate. Pentru o masă rapidă și delicioasă, descoperă câteva rețete cu pește la cuptor.
Rețete de pește la cuptor
Cuprins:
Rețetă dorada cu cartofi dulci la cuptor
Ingrediente
- 3 bucăți pește dorada sălbatică;
- 3 cartofi dulci;
- 6 căței de usturoi;
- O lămâie;
- Sare grunjoasă de mare;
- 3 linguri ulei de măsline;
- 2 lingurițe mix de ierburi italienești.
Mod de preparare
Peștele se spală bine, se curăță pielița de deasupra și se feliază la mijloc, dar fără să se desfacă de tot. Se sărează pe interior și exterior carnea de pește și se introduc câțiva căței de usturoi în interior.. Deasupra se presară mixul de ierburi aromatice și se pun peștii într-o tavă mare termorezistentă.
Cartofii dulci se spală și se taie cuburi ori felii și se pun în tavă, lângă pește. Se adaugă sare și mix de ierburi și peste cartofi și se presară puțin ulei peste tot preparatul din tavă. Se pune tava cu dorada la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 200 de grade C.
Când preparatul este bine rumenit, se scoate din cuptor și se stropește cu zeama de la lămâie. Se servește cald cu mămăliguță proaspătă și mujdei de usturoi.
Vezi și care este cea mai bună rețetă de ardei umpluți.
Pește la cuptor – somon în crustă de ierburi la cuptor
Ingrediente
- Un file mare de somon;
- Mix de ierburi uscate;
- Sare de mare grunjoasă;
- Piper.
Mod de preparare
Filelul de somon se spală și se sărează pe toate părțile. Pe o farfurie se pun ierburile uscate și piperul, iar peștele se trece prin acest amestec pe ambele părți până îți formează o crustă mai groasă. Peștele se pune într-o tavă și se introduce la cuptor pentru 10-15 minute la 250 de grade C. Este important ca peștele să rămână moale și roz la mijloc, iar deasupra să prindă crustă.
Afla mai multe despre pestii care dau icre negre (sturionul sau morunul) sau despre codul delicios si fara oase!
Rețeta de file de somon poate fi servită alături de orice legume preferi. Poți adăuga fasole verde la cuptor, cartofi, un piure sau o salată de crudități.
Descoperă care este cea mai ușoară rețetă de ciorbă de perișoare.
Rețetă biban de mare umplut cu țelină la cuptor
Ingrediente
- 2 bibani de mare;
- O rădăcină de țelină;
- O rădăcină de pătrunjel;
- 2 morcovi;
- Câteva roșii cherry
- 3-4 căței de usturoi;
- Sare de mare grunjoasă;
- 3 linguri ulei de măsline;
- Mix de ierburi uscate;
- Piper.
Mod de preparare
Peștii se spală bine și se curăță deasupra, după care se desfac la mijloc. Se sărează în interior și exterior. Rădăcina de țelină și de pătrunjel se spală, se curăță și se dă printr-o răzătoare mare. Se amestecă cele două, iar compoziția obținută se adaugă în pește. Se mai pune și câte un cățel de usturoi in interior, se condimentează peștii cu sare, piper și ierburile uscate.
Morcovii se spală, se curăță și se taie cuburi și se pun într-o tavă termorezistentă alături de pești. Se dă totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 190 de grade C. Când este rumenit așa cum îți place, peștele se scoate din cuptor și se stropește cu sucul de la lămâie. Când așezi peștele pe farfurie, pune lângă și câteva roșii cherry tăiate cubulețe, dar și o maioneză de usturoi sau un mujdei preparat în casă.
Află rețeta tradițională pentru tobă de casă.
Pește la cuptor cu roșii și usturoi
Ingrediente
- Un păstrăv mare;
- 300 ml suc de roșii;
- 100 ml vin alb;
- 3-4 căței de usturoi;
- O lingură de oțet;
- O lingură de zahăr;
- 2 linguri de ulei;
- Chimen, busuioc, sare.
Mod de preparare
Peștele se spală și se curăță în interior și la exterior. Se taie capetele, se spală bine și se lasă să se scurgă pe un șervețel absorbant. Se presară la interior și exterior sare și piper și se lasă deoparte pentru 10-15 minute.
Între timp, cățeii de usturoi se feliază și se pun într-o tigaie cu ulei încins să se călească puțin. Când usturoiul își schimbă culoarea, se stinge cu vinul și se lasă până ajunge în punctul de fierbere. Se adaugă peste vin și sucul de roșii și se mai lasă la fiert împreună pentru 5 minute. Se adaugă și condimentele, busuiocul uscat, chimenul, zahărul și lingura de oțet, apoi de potrivește sosul cu sare și piper și se ia de pe foc.
Peștele se pune într-o tavă pentru cuptor, iar deasupra lor se adaugă sosul pregătit. Se pune totul la cuptor pentru aproximativ 3- de minute, la 180 de grade C, iar din când în când se deschide cuptorul și se mai unge peștele cu sosul din tavă. Când peștele este gate, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se consumă cald cu mămăligă.
Învață cum să faci ciocolată de casă.
Pește la cuptor cu usturoi, unt și lămâie
Ingrediente
- 2 bucăți file de pangasius;
- 6 cuburi de unt;
- 5 căței de usturoi;
- ½ lămâie tăiată felii;
- Sucul de la ½ lămâie mare.
- Coaja rasă de la ½ lămâie;
- 3 linguri ulei de măsline;
- Câteva crenguțe de cimbru proaspăt;
- Pătrunjel tocat mărunt;
- O lingură mentă uscată;
- Sare și piper.
Mod de preparare
Peștele se spală și se curăță bine. Se pregătește o tavă de cuptor care se unge cu unt și se așază peștele cu pielea în jos. Se amestecă sucul de lămâie cu sare și piper și se adaugă peste pește. Se presară deasupra și ulei, mentă uscată și se pune tava la frigider pentru 4 ore.
Îți recomandăm și câteva rețete sărate de chec aperitiv.
Când se scoate din cuptor, pește pește se adaugă restul de unt, ulei, coaja de la lămâie rasă, usturoiul pisat în tavă, cimbrul și sucul de lămâie. Se dă totul la cuptorul preîncălzit pentru 15 minute, la 200 de grade sau până când peștele capătă crusta dorită. Când se scoate peștele din cuptor, deasupra de presară pătrunjel proaspăt și se servește cald alături de cartofi la cuptor sau orez.
Sursă foto: Shutterstock.com