Ce trebuie să eviţi
Laptele integral (peste 3,5% grăsime); brânza grasă (inclusiv caşcaval, brânză topită); untul; smântâna; cremele de brânză, de unt; mezelurile; carnea grasă şi organele; popcornul; dressingurile pentru salate; frişca; chipsurile; dulciurile din comerţ; produsele de patiserie; alimentele prăjite; ouăle în cantităţi exagerate (nu mai mult de două pe săptămână).
În locul acestora poţi alege lactatele şi cărnurile cu mai puţină grăsime, produsele făinoase (paste, pâine) preparate cu făină integrală, orezul brun, ouăle fierte moi (nu prăjite) şi mâncărurile preparate cât mai simplu, fără multă grăsime, fără prăjeli şi arome (tip vegeta). Pentru a da savoare mâncării alege verdeţurile aromate.
Alimente care sunt benefice
Ovăzul (poţi să faci terci din fulgi de ovăz, de preferat cu apă sau cu lapte vegetal şi aromat cu mere şi scorţişoară); migdalele crude; nucile crude; seminţele de dovleac crude; fisticul crud; alunele de pădure crude; seminţele de floarea-soarelui crude; ceaiul/ tinctura de anghinare; peştele gras: anşoa, sardine, somon, hering, macrou, care sunt bogaţi în acizi graşi omega 3; seminţe de in pe care le poţi adăuga măcinate sau întregi în salate, iaurt, supe sau mâncăruri; uleiul de măsline extravirgin; merele; smochinele, prunele uscate şi stafidele; avocado; fasole, linte, năut, mazăre, quinoa, amarant, hrişcă; legumele cu frunze verzi; bananele; ciocolata neagră cu peste 70% cacao (în cantităţi moderate).