În timp ce conservele de pește pot fi benefice, convenabile și foarte ieftine, totuși nu este tocmai cel mai apetisant lucru la care te gândești atunci când vrei să iei prânzul sau o gustare.
Iată câteva modalități creative de a folosi conservele de pește astfel încât să obții preparate delicioase și nutritive.
Cuprins:
Cum poți să folosești peștele la conservă
În salate
O conservă de ton sau somon poate să facă dintr-o salată plictisitoare una cu adevărat delicioasă. De asemenea, poți face o salată simplă folosind doar spanac, rucola, conservă de ton, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper. Acesta este un mod rapid și ușor de a lua un prânz sănătos plin de vitamine și o doză consistentă de proteine slabe.
Sau dacă vrei idei pentru cină, mergi pe o salată de paste cu conservă de ton și sos de iaurt grecesc cu un amestec de legume și condimente. Este rapid, ușor și foarte satisfăcător!
Nachos
Lasă deoparte carnea de vită grasă și alege o proteină mai ușoară. Dacă iubești nachos, cumpără-ți chipsurile din tortilla preferate, adaugă o conservă de somon, pico de gallo, avocado, jalapeno, porumb, smântână și boabe de fasole. O gustare delicioasă și mult mai sănătoasă decât rețeta originală de nachos care folosește carne tocată de vită.
În burgeri
Burgerii sunt delicioși și suculenți, dar vin la pachet cu o mulțime de grăsimi și calorii. Ca să îl faci mai sănătos, combină conservele tale preferate de pește cu ouă, ovăz, suc de lămâie, ciuperci tocate mărunt și condimente.
Formează chifteluțe și pune-le într-o tigaie încinsă până când se rumenesc ușor pe ambele părți pentru un burger delicios și fără grăsimi.
Pune chifteluța într-o chiflă și adaugă o felie de roșie, salată verde, ceapă, ciuperci sote și sosurile preferate.
În plăcinte sărate
Adaugă conservă de ton sau somon la peste quinoa gătită cu spanac, roșii, ou și brânză și pune totul într-o tavă de tartă în care ai pus aluat pufos. Apoi, pune totul cuptor pentru a obține o plăcintă caldă și delicioasă.
Cartofi umpluți
Cartofii nu au grăsimi, sodiu sau colesterol, așa că sunt categoric printre alimentele preferate la dietă. Amestecă o conservă de pește cu porumb, puțină maioneză light și fasole apoi pune umplutura în jumătăți de cartofi scobiți și fierți în prealabil.
Adaugă zeamă de lămâie și pătrunjel.
În omlete
Ouăle sunt bogate în proteine, încărcate cu vitamine și au un gust uimitor. Adaugă o cutie de somon sau de ton la următoarea omletă (sau frittata!) Și experimentează un mic dejun delicios.
Chifteluțe
Încearcă o versiune mai ușoară a chiftelelor din carne făcută cu conserve de pește. Vei avea mai puține grăsimi și calorii.
Rețete cu pește la conservă
Paste cu sardine și sos de roșii
- 300 g penne
- două conserve sardine în sos tomat
- 100 ml pasată de roșii
- sare
- piper
- busuioc
- oregano
- o ceapă
- 2 căței usturoi
- ulei de măsline
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-o tigaie încinsă pune ulei de măsline și călește ceapa și usturoiul tocate mărunt.
Adaugă conservele de pește și condimentează. Pune pasata de roșii, busuioc și oregano.
Adaugă pastele peste sosul format și presară pătrunjel proaspăt pe deasupra.
Salată cu ton
- două conserve de ton
- o lămâie
- o salata iceberg
- 1 castravete
- o legătură ceapă verde
- o conservă mică porumb
- o conservă mică boabe de fasole roșie
- 1 ardei gras
- ulei de măsline
- sare
- piper
Taie salata mărunt și toate celelalte ingrediente. Amestecă-le bine într-un bol. Adaugă conservele de ton, stoarce lămâia.
Pune ulei, sare, piper și orice alte condimente vrei și servește salata de ton cu lipie sau pâine prăjită.
Quiche cu somon la conservă
- 175 g făină
- 75 g unt
- 15 g parmezan
- 3 linguri apă rece
- 200 g somon la conservă
- două cepe verzi
- o legătură mărar
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 150 cheddar
- piper
Pune într-un robot de bucătărie făina, untul și parmezanul. Adaugă apoi apa rece până se formează un aluat și frământă puțin cu mâna.
Întinde bine aluatul și pune-l în tava de tartă. Pune la cuptor la 180 de grade pentru 10 minute până se rumenește.
Amestecă toate ingredientele pentru compoziție și toarnă peste aluatul de tartă ușor răcit.
Dă totul la cuptor cam 15 minute și presară mărar proaspăt deasupra.
Orez negru cu andive, ton și cremă de portocale
- 500 g de orez negru Venere
- 8 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 șalote (ceapă franţuzească), tocate mărunt
- 300 g de ton în conservă de calitate superioară în ulei de măsline, scurs
- 400 g de fasole cannellini, scursă și clătită
- 2 lingurițe de semințe de fenicul
- 2 linguri de oțet de vin alb
- 1 lingură de mascarpone
- 10 capere, scurse și clătite
- 6 boabe de piper negru, zdrobite
- Suc de la 2 portocale
- 2 căpățâni de andive, tăiate grosier
- Câteva frunze proaspete de coriandru
- 1 linguriță de boabe de piper roz întregi
Înmuiați orezul negru într-un bol pe jumătate umplut cu apă rece de la robinet timp de 30 de minute.
Încălziți 4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu și prăjiţi șalota timp de 5 minute. Transferați șalota și uleiul într-un robot de bucătărie împreună cu tonul, fasolea cannellini, semințele de fenicul, oțetul de vin alb, mascarpone, caperele, boabele de piper și sucul de portocale. Amestecaţi pentru a forma un sos cu o consistență care se poate lua cu lingura. Se lasă deoparte până când este gata de servire.
Aduceți la fierbere o cratiță mare cu apă cu sare. Scurgeți orezul, apoi adăugați-l în cratiță. Se fierbe timp de 30-35 de minute până când este al dente. Scoateți și puneți deoparte o cană din apa de gătit înainte de a scurge orezul. Întindeți orezul pe o foaie de copt ca să se răcească. Între timp, încălziți restul de 4 linguri de ulei de măsline timp de două minute la foc mediu, apoi adăugați andivele tocate. Acoperiți cu un capac (sau cu folie de aluminiu) și gătiți timp de 15 minute.
Se amestecă sosul de ton și jumătate din andive cu orezul, adăugând puțin din apa de gătit oprită mai înainte și un strop suplimentar de ulei, până când orezul este bine acoperit. Se servește pe un platou, peste care se presară cu restul de andive, frunzele de coriandru și boabele de piper roz. Se savurează cald sau rece.
Rețete din conserve și produse congelate – idei rapide de preparate gustoase din conservele pe care le ai în casă
Sursa foto: 123rf.com
Vezi şi borș de pește – rețete de borș de pește din România!
Vezi și: Ce este batogul şi cum se prepară