Peştele
Acest aliment este bogat în proteine esenţiale pentru sănătatea pielii. Mai mult, peştele conţine acizi graşi de tipul Omega 3 care hrănesc epiderma, o menţin tânără şi previn îmbătrânirea. Din acest punct de vedere, cel mai indicat este consumul de somon.
Soia
Spre deosebire de carne, produsele din soia nu conţin colesterol, adrenalină şi hormoni. Ele pot fi consumate nu doar în post sau în cazul celor mai drastice diete vegetariene, ci şi în meniul zilnic obişnuit. Puţini ştiu că soia ajută la îmbunătăţirea aspectului pielii afectate de îmbătrânire, îi păstrează fermitatea şi îi întăreşte structura. În plus, acest aliment e uşor asimilat de organism.
Cacaua
O cană de cacao cu lapte e o alternativă de zece ori mai sănătoasă decât o ceaşcă aburindă de cafea. Mai mult, între beneficiile pudrei ce stă la baza ciocolatei, se numără şi “scutul” pe care aceasta îl asigură împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare. Cacaua îmbunătăţeşte circulaţia celulară şi catifelează tenul.
Fructele de pădure
Afinele, murele şi zmeura sunt cele mai indicate fructe dacă vrei să previi îmbătrânirea prematură a celulelor. Bogate în antioxidanţi, ele luptă împotriva radicalilor liberi, diminuează efectele îmbătrânirii şi ajută pielea să îşi păstreze aspectul tânăr şi elasticitatea. Mai mult, aceste fructe s-au dovedit a fi adevărate arme în prevenirea cancerului şi a altor afecţiuni. Antioxidanţii sunt responsabili pentru îmbunătăţirea memoriei de scurtă durată.
fotografii: Shutterstock, Northfoto