În timp ce pielea uscată tinde să afecteze bărbații și femeile, în mod egal,  persoanele mai în vârstă sunt, de obicei, mult mai predispuse la pielea uscată. Pielea persoanelor în vârstă tinde să aibă cantități reduse de uleiuri naturale ale pielii si lubrifianți. Uscăciune pielii poate apărea în orice parte a corpului, dar este cel mai frecventă pe picioare, brațe, și zona abdominală.

Uscăciunea pielii este afectată de cantitatea de vapori de apă în aerul înconjurător, umiditatea. Pielea uscată este, de asemenea, cunoscut sub numele de xeroderma sau dermatită xerosică.

Pielea uscată provoacă o stare de disconfort marcată de mâncărime și crăpare. Aceasta poate avea loc pentru o varietate de motive. Unii oameni au pielea, în mod natural, uscată si pot prezenta simptome frecvent. Cu toate acestea, chiar și cei cu pielea grasă se pot confrunta, la un moment dat, cu o uscare a pielii.

În cazul în care schimbarea stilului de viață nu arată o ameliorare a simptomelor, ar trebui să contactați un medic pentru o consultație  medicală.

Pielea uscată poate fi o condiție ușoară, temporară cu o durată de câteva zile la săptămâni, însă poate deveni, de asemenea, o problemă mai severă a pielii pe termen lung pentru unii. Simptomele de piele uscată includ disconfort de etanșeitate a pielii și mâncărimi. In plus, factori externi, cum ar fi vremea poate afecta severitatea uscăciune a pielii, pielea fiind prima linie a corpului de apărare împotriva a diverși factori.

De exemplu, aerul rece sau uscat și vremea de iarnă  poate agrava pielea uscată. De asemenea, persoanele cu ocupații care necesită spălarea frecventă a mâinilor și aseptizare pot experimenta pielea uscata mai des. Pielea uscata poate fi, de asemenea, un efect secundar al unor medicamente.

Citește mai mult în DICȚIONARUL MEDICAL.

 
 

Urmărește-ne pe Google News