PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
coacere: 40 MIN
► Ingrediente
►2 piepţi de pui
►sare
►o linguriță boia dulce
►piper negru măcinat
►400 g orez cu bobul lung
►3-4 lingurițe ulei de măsline
►2-3 linguri sos de soia
►2 ardei capia
►100 g fasole verde
►1-2 cepe
►200 g mazăre
►50 g unt
►8 ardei copți
►chivas pentru ornat
► Preparare:
1. Se feliază carnea și se condimentează cu sare, piper și boia. Se stropesc feliile cu ulei și se rumenesc pe grătar.
2. Se spală și se fierbe orezul, în apă cu sare, iar spre final, se pune şi untul.
3. Se curăță ceapa, se taie solzișori și se înăbușă în puțin ulei. Se lasă să devină transparentă și apoi se adaugă ardeii capia feliați, fasolea verde şi mazărea gata fierte. Legumele călite se pun peste orezul fiert.
4. Pieptul de pui rumenit se serveşte cu orezul și ardeii copți. Se ornează cu frunze de chivas.