Dacă nu ştiai, află că un consum moderat de piper te poate feri de multe afecţiuni respiratorii, dar îţi stimulează şi digestia. Iată câteva dintre numeroasele beneficii ale miraculoaselor boabe originare din India:

– Consumat cu regularitate, în diverse sortimente de hrană, piperul stimulează digestia şi acţionează asupra musculaturii abdominale. În plus, ajută la absorbţia nutrienţilor din alimente.
– Influenţează circulaţia periferică, motiv pentru care intră în componenţa mai multor reţete naturiste pentru afecţiuni respiratorii.
– Pentru că se apropie iarna, ar trebui să foloseşti tot mai mult piper la gătit, deoarece acesta determină creşterea temperaturii corporale şi eliberarea căilor respiratorii.
– Tot pentru sezonul rece, piperul poate fi remediul perfect pentru scăderea febrei, dacă e consumat în amestec cu ghimbirul. Persoanele care au mâinile şi picioarele reci în permanenţă pot scăpa de aceste neplăceri condimentându- şi hrana cu piper.
–  Acelaşi condiment reglează valoarea colesterolului.
–  Pentru tratarea litiazei renale, se iau stafide mari şi se umplu fiecare cu câte o boabă de piper. În prima zi, se mestecă bine şi se înghite o singură boabă, a doua zi, se iau două boabe şi aşa mai departe, până la a zecea zi, când se iau 10 boabe. Apoi, consumul scade pe parcursul altor 10 zile. Piperul negru poate astfel ca, într-o cură de numai 20 de zile, să absoarbă şi să elimine toate pietrele de la rinichi.
–  Astenia poate fi combătută cu câteva doze de piper. Introduceţi la fiecare masă o doză de piper negru cât de mare puteţi suporta. Acest tratament se face maximum 5 zile la rând, iar efectele sale sunt miraculoase.
–  Pentru poliartrită, se aplică comprese cu spirt şi cu piper pe zonele dureroase.

 
 

Urmărește-ne pe Google News