PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
COACERE: 30-40 min
► Ingrediente
Pentru aluat:
►300 g făină
►25 g drojdie
►un ou ►sare
►100 ml lapte
►30 ml ulei de floarea-soarelui
Pentru umplutură:
►200 g mozzarella
►4-5 linguri piure de roșii
►50 g cașcaval
►cimbru uscat și măcinat
► Preparare:
1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă sarea și maiaua preparată din drojdie și lapte călduț, oul întreg, uleiul și restul de lapte.
2. Se frământă aluatul și se lasă să crească.
3. Se taie mozzarella cubulețe, se rade cașcavalul iar piureul de roșii se clocoteşte și se prepară cu puțin ulei de măsline, cimbru, sare și piper.
4. După ce a crescut aluatul, se întinde în tavă, se uge cu sos de roșii şi se presară cașcavalul și mozzarella. Se mai stropește cu sos și se coace.
Costica2023 • 24.12.2023, 12:08
Este o opțiune simplă și delicioasă pentru a vă bucura de gustul bogat și satisfăcător al brânzei într-un preparat clasic și apreciat
Costica2023 • 24.12.2023, 12:07
pizza cu brânză poate fi adaptată în funcție de preferințe adăugând alte ingrediente precum roșii cherry, ardei, ciuperci sau alte toppinguri preferate
Costica2023 • 24.12.2023, 12:07
Poate fi pregătită cu brânzeturi diverse, cum ar fi mozzarella, parmezan, gorgonzola, brânză de capră sau orice alte tipuri preferate de brânză