► Ingrediente
Pentru aluat:
►un ou
►25 g drojdie
►250 g făină
►un praf de sare
►100 ml lapte
Pentru umplutură:
►2 dovlecei
►2 fire usturoi
►2 linguri ulei de măsline
►150 g brânză feta
►150 ml smântână
►2 ouă
► Preparare:
1. Se amestecă drojdia cu puțin lapte călduț și cu o lingură de făină.
2. În făina cernută se pun sarea, oul, laptele și maiaua. Se încorporează toate ingredien-tele, iar coca se lasă la dospit.
3. Dovleceii şi usturoiul se taie mărunt și se călesc în puțin ulei, apoi se lasă să se înăbușe.
4. Se întinde foaia de pizza în formă și se așază dovleceii căliți. Se bat ouăle cu smântâna și se toarnă pe deasupra.
5. Se presară brânza feta și se bagă în cuptorul încins. Se servește cu rondele de usturoi.