Ingrediente:
Pentru aluat: 150 g făină, 40 g făină de migdale, o lingură zahăr, 100 g unt rece, 30 ml apă rece, 3 linguri iaurt, puţină esenţă de migdale
Pentru umplutură: un kg prune, o lingură unt, 40 g faina, 130 g zahar, 2-3 crenguţe cimbru proaspat
Pentru copt: un ou
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, se amestecă făina cu pudra de migdale, zahărul şi untul.
2. Se adaugă iaurtul, apa rece si esenţa de migdale. Se amesteca bine pentru a obţine un aluat omogen, care se înveleşte în folie şi se lasă la rece pentru 30 de minute.
3. Prunele se curaţă de sâmburi şi se taie felii care se pun într-un castron. Se adauga faina, zaharul, se amesteca usor şi se toarna untul topit.
4. Pe masa presarată cu făină se întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de jumatate de centimetru, care se transfera în tava de copt tapetata cu hârtie. Se aşaza cât mai estetic prunele, lasând libera o parte a aluatului de jur-împrejur. Apoi, marginile foii de aluat se pliaza peste prune. Se unge aluatul cu ou batut si se da la cuptor pentru 45 de minute. Se orneaza cu crenguţe de cimbru.