PORȚII: 10-12
PREPARARE: 30 min
COACERE: 40-50 min
► Ingrediente
► 800 g aluat franţuzesc
►3 dovlecei
►sare
►piper alb măcinat
►o legătură ceapă verde
►2-3 căței usturoi
►400 g brânză dulce
►4 ouă
►3-4 linguri parmezan sau cașcaval ras
►un ou pentru uns
►zeama de la o lămâie
►o lingură pesmet
► Preparare:
1. Se spală dovleceii, se curăță și se taie cubulețe. Se stropesc cu zeama de la o lămâie.
2. Se curăță, se spală și se toacă ceapa verde și usturoiul. Se călesc în puţin ulei, 2-3 minute, cât să se înmoaie. Se adaugă ceapa, brânza dulce, ouăle, un praf de sare și parmezanul şi se amestecă bine.
3. Se întinde foaia de plăcintă. Se presară pesmet și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă umplutura și se acoperă cu restul de aluat. Se înțeapă cu un cuțit. Se unge cu ou și se coace.