Plăcintă cu brânză dulce de casă! Uite cum să faci cea mai bună plăcintă cu brânză dulce și stafide. O să te lingi pe degete!
Ce-ti trebuie pentru plăcintă cu brânză dulce!
Pentru aluat:
300 g făină
120 g margarina
1 lingura zahar
2 linguri smântâna
Pentru uns:
2 linguri smântâna
Pentru umplutura:
500 g brânza de vaci
2 linguri smântâna
150 g stafide aurii
1 plic zahar vanilinat
3 oua
coaja rasa a unei lamâi sau portocale
Pentru tava:
1 lingurita margarina
1 lingura faina
Pentru ornat:
50 g migdale marunţite
Dacă vrei și tu ceva bun, trebuie să încerci și această rețetă de placinta cu branza de vaci!
Cum se prepara plăcintă cu brânză dulce
1. Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul si smântâna si margarina si se framânta un aluat potrivit, din care se întind doua foi. O foaie se asaza în tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
2. Se amesteca galbenusurile cu brânza, smântâna, zaharul vanilinat si coaja de citrice, dupa gust. Se adauga albusurile batute spuma si stafidele.
3. Se toarna umplutura peste foaia din tava, se acopera cu a doua foaie, se unge cu smântâna si se da tava la cuptor pentru 30 de minute. Se orneaza cu migdale marunţite.
Trucul din aceasta reteta este sa pui stafide in loc de zahar. Micsorand susbstantial cantitatea de zahar si inlocuind cu stafide vei obtine o placinta, pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa.
Dacă vrei o rețetă de plăcintă cu mere, tot ce trebuie să faci este să citești!