Pentru umplutură:
►5-6 ouă
►200 g telemea de vacă
►600 g spanac proaspăt sau congelat
►o legătură de ceapă verde
►pesmet pentru tapetat tava
1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă untul moale, sarea și apa minerală sau iaurtul. Se amestecă bine ingredientele și când au început să capete consistenţa unui aluat, se ia la frământat.
2. Aluatul se pune în folie de plastic și se dă la frigider.
3. Separat, se curăță spanacul, se spală bine în câteva ape și apoi se opărește. Se scoate în sită să se răcească și se toacă cu cuțitul. Se curăță ceapa, se toacă și se călește împreună cu spanacul.
4. Se bat ouăle bine, se amestecă cu brânza rasă și cu spanacul călit. Se scoate aluatul şi se împarte în două părţi. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul. Prima bucată se aranjează în tava tapetată cu ulei și pesmet. Se adaugă umplutura, apoi se acoperă cu a doua foaie și se dă la cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte.