Cum ajungi la plaja Corbu?

Pentru cei care vin cu trenul până în Constanţa, nu va fi deloc uşor să ajungă pe plaja de la Corbu. Aceştia fie vor fi nevoiţi să meargă pe jos până în zona Rafinăriei Petromidia, din Năvodari şi de acolo, încă 11 kilometri până la plajă, drum pe care îl pot face cu taxiul sau cu microbuzul.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Din gara Constanța la plaja de la Corbu, pe jos, cu mașina, rulota, taxiul sau microbuzul

Pe jos, din Gara Constanţa până la plaja Corbu e o distanţă de aproximativ 32 de kilometri, ce se parcurge, pe jos, în peste 6 ore şi jumătate, dar și cu maşina sau cu rulota, într-un timp mai scurt. Dacă luăm ca punct de plecare tot Gara Constanţa şi luăm în calcul şi aglomeraţia din Mamaia, va fi nevoie de aproximativ 50-60 de minute pentru a ajunge pe plaja Corbu. Atenţie, însă, la drum!

În zona Petromidia este plin de gropi şi de denivelări, iar marcajul de pe şosea abia se mai observă. Iar din localitatea Corbu, pe drumul care duce spre plajă, format din dale de beton, nu are loc decât o singură maşină, fiind montate scuaruri la fiecare 1.000 de metri pentru ca vehiculele ce se intersectează să poată trece unul pe lângă celălalt.

Dar, odată ajuns, cel mai probabil peisajul îţi va tăia răsuflarea. De pe marginea colinei, plaja alb-gălbuie, acoperită în unele zone cu iarbă, și marea nesfârşită care se îmbină cu cerul albastru formează un tablou mirific. Nu este o zonă destinată celor care iubesc distracţia şi cluburile, ci e pentru oamenii care îşi doresc linişte şi care iubesc pustietatea.

Pe drumul spre Plaja Corbu, dacă timpul îți permite, poți face mici popasuri pentru a te bucura de câteva din cele mai frumoase obiective turistice din România. De exemplu, te poți opri și în nordul Dobrogei, să vezi Munții Măcinului, Pădurea Babadag sau Lacul Iacobdeal

Camping pe plaja Corbu

Dacă plănuiești o vacanță cu cortul, este important de știut că amplasarea cortului direct pe plaja Corbu, precum și parcarea autoturismelor pe plaja este interzisă. Aceeași măsură a fost luată și pentru plaja Vadu.

Persoanele care nu respectă aceste reguli riscă amenzi de mii de lei.

Cei care vor să campeze, au posibilitatea să închirieze locuri în camping-uri special amenajate în apropierea plajei.

Taxa de acces în Corbu obligatorie

Accesul în Corbu, parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării, este posibil dacă se plătește permisul de acces în rezervație.

Taxa poate fi plătită și online, pe loc, cu telefonul mobil

Pentru rapiditate, poți achita taxa prin SMS, trimițând următorul text, în funcție de numărul de zile pe care vrei să le petreci sau alte opțiuni.

  • pentru permise acces turist 1 zi  –  TUR1 urmat de Nume și Prenume (Ex: TUR1POPESCU ION)
  • pentru permise acces turist 7 zile – TUR7 urmat de Nume și Prenume
  • pentru permise acces turist 1 an – TURAN urmat de Nume și Prenume
  • Ex:( AUTO1TL01ABC)
  • pentru permise acces auto 1 an – AUTOAN urmat de Nr. înmatriculare autovehicul
  • pentru permise acces ambarcațiune 7 zile – AMB7 urmat de date identificare ambarcațiune (tip barcă, nr. înmatriculare sau nume barcă)  (Ex: AMB7Barcă laguna, AMB7002547, AMB7Marina)
  • pentru permise acces ambarcațiune 1 an AMBAN urmat de date identificare ambarcațiune (tip barcă, nr. înmatriculare sau nume barcă).

Tariful pentru SMS variază în funcție de costurile aplicate de operatorul de telefonie mobilă și de cursul valutar BNR la data emiterii facturii telefonice către utilizator.

Costurile totale pentru permisele de acces sunt:

  • TUR1

1.05 Euro + TVA                                             

Pentru acces în RBDD turist  1 zi

  • TURAN

6.30 Euro + TVA

Pentru acces în RBDD an

  • AUTO1

2.10 Euro + TVA                                                                                                    

Pentru acces în RBDD 1 zi

  • AUTOAN

20.30 Euro + TVA

Pentru acces în RBDD an

  • AMB7

4.20 Euro + TVA                            

Pentru acces în RBDD 1 săptămână

  • AMBAN

20.30 Euro + TVA

Sursa: ddbra.ro

Ce poți face la plaja Corbu

La mal, chiar înainte de a intra în apă, trebuie să treci peste covorul ţesut de valuri, din alge, scoici şi cochilii de melci. Nisipul este ireal de fin, iar în bătaia razelor soarelui îşi schimbă culoarea, când spre alb, când spre auriu, amintind cumva de „nisipurile de aur” din Bulgaria. Dar după câteva zeci de metri, spre ţărm, întâlnim pământ presărat cu iarbă şi vegetaţie uscată. Aici, natura a amenajat singură plaja, singurele intervenţii ale oamenilor fiind drumul şi urmele de roţi lăsate de maşini pe nisip.

5 motive să mergi la plaja Corbu

Cea mai frumoasă plajă sălbatică din România

Nisipul, apa și aerul curat te vor relaxa în orice moment al zilei. Vei găsi scoici pe multe porțiuni de plajă și, din fericire, plaja nu este deloc una supraaglomerată.

Apusuri și răsărituri pe plajă

Dacă alegi să petreci o noapte albă pe plaja Corbu, te poți bucura de două spectacole gratuite: apusul și răsăritul soarelui pe plajă.

Circuite de ATV, motocross și biciclism la plaja Corbu

Pasionații de motocross și ATV-uri pot veni în vacanță la Plaja Corbu și se pot bucura de un traseu de aproximativ 30 km, ideal pentru ture de supraviețuire.

Plaja este inclusă în Rezervația Delta Dunării

Plaja Corbu a fost inclusă în Rezervația Delta Dunării, ceea ce înseamnă că există câteva reguli stricte în ceea ce privește ordinea și disciplina. Nu ai voie să arunci deșeuri pe jos sau în apă, ci trebuie să protejezi cât mai mult natura.

Unbar, pe plaja Corbu

Barul situat foarte aproape de plajă, denumit unbar, te va ajuta să te răcorești cu o băutură rece, pe șezlong, la malul mării. Muzica de calitate în surdină și bibilioteca din bar te vor ajuta să ai o vacanță de poveste.

Obiective turistice și atracții lângă plaja Corbu

Dacă vrei să te plimbi în vacanța de la plaja, vei avea aproape Cetatea Histria, Cetatea Enisala și la aproximativ 50 km distanță, Cheile Dobrogei.  Vei putea pescui la Lacul Corbu, vei putea face scufundări, dar și circuite cu ATV-ul.

De știut că, anual cei de la Corbu Verde organizează un eveniment care se desfășoară în 11 zile, Școala de Vară de la Corbu, iar aici vei avea posibilitatea să vezi diferite activități, teatru, dans în apropierea plajei Corbu.

Foarte aproape este și Plaja Vadu, o altă zonă preferată de cei care caută să-și petreacă o vacanță liniștită pe litoralul românesc.

Dacă ai timp, după ce pleci de pe plaja Corbu, oprește-te și în Delta Dunării, unul din cele mai frumoase locuri din România.

Vezi şi orele corecte de stat la soare – cum ne protejăm de razele ultraviolete!

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News