Vadu este un sat ce aparține de comuna Corbu, cea care făcea furori, în 2015, după ce a apărut într-un top al celor mai frumoase plaje sălbatice din lume, făcut de site-ul gypsy.ninja.

Cum ajungi la Plaja Vadu

Nu departe de mult prea aglomerata Mamaia, se află Plaja Vadu. Un loc liniștit, cu oameni care merg acolo pentru liniște, fără muzică, fără petrecere. Cei care iubesc marea se pot relaxa în voie, fără să fie deranjați de nimeni.

Însă cum ajungi la plaja Vadu? Nimic (prea) complicat, cel puțin teoretic. Dinspre Mamaia sau Năvodari mergi cu mașina pe DJ 226 spre Istria, până în comuna Corbu. La ieșire din comună, vei vira la dreapta, pe un drum comunal, către satul Vadu.

De acolo, mai ai de parcurs două etape. Vei vira la dreapta la ambele „intersecții” și te vei avânta pe un scurt drum neasfaltat, printre niște cratere. Apoi vei ajunge pe un drum betonat, însă te sfătuim să mergi cât mai încet cu putință, deoarece, din loc în loc, dalele de beton sunt dislocate și nu vrei să le abordezi cu mai mult de 10 km/h.

Ultima parte a traseului este formată dintr-o potecă îngustă, lungă de câțiva kilometri, care te va duce direct către plajă. Nu te sfătuim să te avânți pe-acolo cu o mașină sport, cu garda foarte joasă, pentru că riști să rămâi împotmolit. Dacă deții, însă, un autoturism „normal”, un astfel de drum poate fi o plăcere, cu o singură excepție: când te întâlnești cu o altă mașină venind din sens opus.

Din loc în loc există suficient spațiu pentru ambele autoturisme, însă, de cele mai multe ori, unul dintre ele va escalada malul drumului, pentru a-i face loc celuilalt. Din descrierea noastră ți-ai dat seama, deja, că te poți avânta fără probleme pe acest drum cu bicicleta sau cu o motocicletă enduro.

Cu o singură condiție: să plătești permisul de acces în rezervație pentru turiști, despre care vom vorbi mai jos.

Camping pe Plaja Vadu

Cei care vor să meargă cu cortul pe Plaja Vadu trebuie să știe că amplasarea corturilor și parcarea mașinilor direct pe plajă este interzisă, iar ce care înalcă această regulă, riscă amenzi usturătoare.

Același lucru este valabil și pentru Plaja Corbu, situată foarte aproape de Vadu.

Ce găsești pe Plaja Vadu

Pentru amatorii de distracție în cluburi, de muzică la maximum și de „paranghelie”, Plaja Vadu este mai plictisitoare decât un turneu de golf. Nu de alta, dar acolo nu vei găsit decât o cherhana, așezată în mijlocul pustietății, lângă malul mării. Prețurile sunt decente pentru o stațiune de pe litoralul românesc, ar putea fi considerate mari de către cei care vor să mănânce o ciorbă de pește cu 5 lei și mici pentru cei care apreciază calitatea mâncării. În rest, briza mării, muzică reggae, servire rapidă și oameni prietenoși.

Pe plajă nu vei găsi coșuri de gunoi, însă vei găsi oameni care își cară cu ei gunoiul la plecare. Nu se aude muzică pe plajă și ar fi indicat să n-o pornești tu. Mașinile nu au ce căuta pe nisip, iar întreaga atmosferă este de o liniște cum în puține locuri din România ai mai putea găsi.

Nisipul este foarte fin, iar în mare poți merge zeci de metri, călcând pe un nisip la fel de fin, fără ca apa să-ți treacă de mijloc. Mai puțin plăcută este, însă, absența copacilor sau a altor „surse” de umbră. N-ar strica o umbrelă de plajă, dacă nu vrei să te coci la soare ca un cozonac în cuptor, până te arzi și suferi mai mult decât ai fi făcut-o în jungla de beton.

Unde te cazezi la Vadu

Oferta de cazare pentru satul Vadu este extrem de săracă, astfel încât majoritatea covârșitoare a turiștilor alege să se cazeze în Corbu, aflat la aproximativ 9 km de plaja Vadu.

Există și locuri de cazare în Vadu, cum ar fi apartamentele cu baie comună, unde pot sta persoane pentru un weekend.

Taxa de acces în Vadu obligatorie

Accesul în Vadu, parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării, este posibil dacă se plătește permisul de acces în rezervație.

Taxa poate fi plătită și online, pe loc, cu telefonul mobil

Pentru rapiditate, poți achita taxa prin SMS, trimițând următorul text, în funcție de numărul de zile pe care vrei să le petreci sau alte opțiuni.

  • pentru permise acces turist 1 zi  –  TUR1 urmat de Nume și Prenume (Ex: TUR1POPESCU ION)
  • pentru permise acces turist 7 zile – TUR7 urmat de Nume și Prenume
  • pentru permise acces turist 1 an – TURAN urmat de Nume și Prenume
  • Ex:( AUTO1TL01ABC)
  • pentru permise acces auto 1 an – AUTOAN urmat de Nr. înmatriculare autovehicul
  • pentru permise acces ambarcațiune 7 zile – AMB7 urmat de date identificare ambarcațiune (tip barcă, nr. înmatriculare sau nume barcă)  (Ex: AMB7Barcă laguna, AMB7002547, AMB7Marina)
  • pentru permise acces ambarcațiune 1 an AMBAN urmat de date identificare ambarcațiune (tip barcă, nr. înmatriculare sau nume barcă).

Tariful pentru SMS variază în funcție de costurile aplicate de operatorul de telefonie mobilă și de cursul valutar BNR la data emiterii facturii telefonice către utilizator.

Costurile totale pentru permisele de acces sunt:

  • TUR1

1.05 Euro + TVA                                             

Pentru acces în RBDD turist  1 zi

  • TURAN

6.30 Euro + TVA

Pentru acces în RBDD an

  • AUTO1

2.10 Euro + TVA                                                                                                    

Pentru acces în RBDD 1 zi

  • AUTOAN

20.30 Euro + TVA

Pentru acces în RBDD an

  • AMB7

4.20 Euro + TVA                            

Pentru acces în RBDD 1 săptămână

  • AMBAN

20.30 Euro + TVA

Sursa: ddbra.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News