Studiul a implicat mai multi voluntari care au fost testați pentru a măsura cerințele de oxigen și energie ale plimbărilor scurte versus cele lungi. Cercetătorii au observat că opririle de odihnă pot avea un impact semnificativ asupra numărului de calorii arse.

Testele efectuate pe participanți au arătat că mersul pe jos sau urcatul scărilor în reprize scurte necesită mai mult oxigen decât parcurgerea aceleiași distanțe într-o sesiune continuă. Studiul a arătat că mersul pe jos devine mai eficient după câteva minute de mișcare.

Mersul pe jos în reprize de 10 până la 30 de secunde necesită cu 20 până la 60% mai mult oxigen. Consumul de energie este mai mare în reprize scurte de mișcare comparativ cu o sesiune continuă.

O echipă a lansat un studiu după ce a observat că multe estimări ale energiei necesare pentru mers se bazau pe date de la persoane aflate într-o stare metabolică constantă.

Cercetătorii au studiat nevoile energetice ale mersului, recrutând 10 voluntari sănătoși monitorizați pe un aparat de urcat scări și pe o bandă de alergare. Studiul a arătat că la începutul fiecărui mers este nevoie de mai multă energie pentru a încălzi corpul decât în timpul exercițiului propriu-zis.

Mersul pe jos necesită un consum mare de oxigen la început, similar cu pornirea unei mașini. Acest cost este semnificativ indiferent de durata mersului, declară Francesco Luciano, cercetător la Universitatea din Milano.

Un studiu recent a descoperit că eficiența oamenilor în conversia oxigenului și energiei în mișcare este scăzută la începutul unei plimbări, dar se îmbunătățește pe măsură ce se obișnuiesc cu ritmul.

Un studiu publicat în Proceedings of the Royal Society B evidențiază beneficiile pentru sănătate ale plimbărilor scurte și urcatului scărilor, mai ales pentru persoanele sedentare.

Aceste activități, cunoscute ca „gustări de exercițiu”, implică explozii scurte de activitate de până la două minute.

Un nou studiu va ajuta la proiectarea programelor de reabilitare și a sfaturilor de exerciții pentru persoanele cu mobilitate limitată, cum ar fi cei cu obezitate și cei care au suferit accidente vasculare cerebrale.

Cercetătorii au măsurat, de obicei, cerințele de energie în timpul plimbărilor de mai multe minute. „Totuși, mulți oameni nu pot merge atât de mult. Gândiți-vă la persoanele în vârstă sau la cei cu tulburări de mers”, a declarat Luciano.

Urmărește-ne pe Google News