‘Studiul nostru confirmă mai vechea presupunere potrivit căreia oamenii mănâncă ciocolată atunci când sunt deprimați, spune dr Beatrice Golomb, profesor adjunct la Facultatea de Medicină a Universității California din San Diego, unul din coautorii studiului, apărut pe 26 aprilie în Arhivele de Medicină Internă.
Cercetătorii au analizat legătura dintre consumul de ciocolată și starea psihică la aproape o mie de adulți care nu luau antidepresive și nu sufereau de nicio boală cardiovasculară sau de diabet. Participanții la studiu au fost întrebați câtă ciocolată mănâncă într-o săptămână. Nivelul lor de depresie a fost stabilit conform unei scări stabilite de un centru de specialitate, în funcție de răspunsurile lor.
Autorii studiului au descoperit că persoanele care au cel mai ridicat scor — cei mai depresivi — mâncau aproape 12 porții de ciocolată (o porție este egală cu circa 28 g) pe lună, față de 5 porții pe lună la cei care n-aveau niciun simptom depresiv.
Persoanele mediu depresive au consumat 8 porții pe lună. Studiul n-a făcut nicio diferență între ciocolata neagră și cea cu lapte.
Dr Golomb subliniază în schimb că sunt necesare studii suplimentare pentru a determina rolul ciocolatei în depresie, care poate fi cauză, dar și remediu în această boală

Urmărește-ne pe Google News