Hamburger delicios

Ingrediente: 100 g cuburi de soia, 100 g de ciuperci, 5 linguri de pesmet, o ceapă, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: se fierbe soia. Se scoate, se scurge şi se fărâmiţează. Ceapa, usturoiul şi ciupercile se toacă mărunt şi se adaugă la soia. Se pune pesmetul şi se amestecă bine. Se formează chiftelele pentru hamburger şi se rumenesc pe ambele părţi, într-o tigaie, cu două linguri de ulei. Se serveşte cu salată verde şi ridichi.

Chiftele din soia

Ingrediente: 400 g de soia granule, 130 g de făină, 5 căţei de usturoi, 60 ml de apă minerală, 50 ml de ulei, sare, piper, cimbru.
Mod de preparare: se pun granulele de soia la fiert, timp de 40 de minute. Se scot şi se aşază într-un vas. Se pun peste soia făina, usturoiul pisat, apa minerală, uleiul, sarea, piperul şi cimbrul. Se amestecă până se omogenizează. Din această compoziţie se fac chifteluţele. Se pun la prăjit în ulei.

Şniţele crocante

Ingrediente: un pachet de şniţele din soia (15-16 bucăţi), o cană de pesmet, un praf de sare, 3-4 căţei de usturoi, pastă de ardei iute, ulei.
Mod de preparare: se pun la fiert şniţe­lele într-o oală, cam 15 minute, cu puţină sare. Usturoiul se curăţă şi se taie în două, iar pesmetul se pune într-o farfurie adâncă. Când sunt fierte bucăţile de soia, se pune uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare. Se scot şniţelele din apă şi se trec imediat prin pesmet, pe ambele părţi. Se pun în tigaie şi se lasă câteva minute să se rumenească pesmetul. Se scot cu o paletă pe un platou şi se servesc cu garnitură de orez sau cu piure şi eventual cu pastă de ardei iute.

Încearcă mai multe retete cu soia delicioase

 
 

Urmărește-ne pe Google News