Rețetă desert Albă ca Zăpada

Prăjitura Albă ca Zăpada mai este cunoscută și sub denumirea de Lămâiță. Este desertul preferat de întreaga familie datorită gustului aromat și foilor proaspete. Este un preparat nelipsit de pe masa de sărbători, așa că te învățăm cum să faci prăjitura Albă ca Zăpada pentru Crăciun.

Ingrediente pentru Albă ca Zăpada – prăjitura de Crăciun

Ingrediente pentru 4 foi:

  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 plic amoniu stins in 10 ml otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 gr unt
  • 100 gr amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • zeama si coaja de la lamaie

Cum decorezi prăjitura Albă ca Zăpada:

  • zahar farin vanilat

Cum se face prăjitura Albă ca Zăpada

Cum se face crema pentru Albă ca Zăpada

  • Se pune laptele (250 ml) într-o cratiță la fiert.
  • Seaparat, într-un bol, se amestecă zahărul, amidonul, ouăle și 50 ml lapte rece.
  • Când laptele a început să fiarbă se adaugă compoziția de mai sus și se amestecă bine până se îngroașă și fierbe în clocot.
  • Se ia cratița de pe foc, se pune compoziția într-un bol.
  • Când este rece se spumează împreuna cu unt, zeama și coaja de la o lămâie.

Cum se fac foile pentru Albă ca Zăpada

  • Într-un bol adăugăm ingredientele: uleiul, zahăr, ouă, amoniu stins in otet, praf de sare si amestecam pana se dizolva zaharul.
  • Se adaugă treptat făina până obținem o compoziție aproape vârtoasă, potrivită pentru a fi intinsă.

Aceste foi se coc pe dosul tăvii. Luăm tava, o ungem cu ulei și, după ce am presărat un praf de faină, se întinde foaia. Se îndepărtează marginile și se introduce în cuptorul încălzit. Se lasă la copt cca 10 min. După ce coacem toate foile se lasă la răcit, după preferință cu foaie de copt intre ele.

Asamblarea prăjiturii Albă ca Zăpada:

Foile coapte se umplu cu crema de mai sus, 4 foi, 3 straturi de cremă. Se așează o tavă cu o greutate, pentru uniformizare, și se lasă cca 10 min, apoi se introduce la rece până a doua zi. Se pudrează cu zahăr farin și se porționeazaă după preferință.

Sfaturi utile pentru prăjitura Albă ca Zăpada

  • Nu consuma prăjitura Alba ca Zapada decât după 24 de ore, deoarece imediat după asamblare prăjitura va extrem de casanta si lipsită de gust.
  • Amoniacul extrage umezeală din cremă, iar prăjitura va deveni foarte gustoasă în timpul de așteptare.
  • Ține prajitura la frigider până în momentul servirii. Acest lucru va ajuta la întărirea cremei și menținerea formei prăjiturii

Prăjitura Albă ca Zăpada este gata! Vă dorim poftă bună!

Află cum poți face o delicioasă amandina dar si cateva idei de meniu pentru masa de Craciun!

Urmărește-ne pe Google News