PORȚII: 24 bucăţi
PREPARARE: 30 min
COACERE: 40 min
► Ingrediente
► 6 ouă
►260 g unt
►200 g ciocolată amăruie
►200 g zahăr
►un plic zahăr vanilat
►un praf sare
►4 linguri cacao
►175 g făină
Pentru sirop:
►300 g zahăr
►600 ml apă
►coaja de la o lămâie
►300 g nucă de cocos
►300 g frișcă naturală
► Preparare:
1. Se topește ciocolata la baie de aburi și se răceşte apoi.
2. Se freacă untul cu zahărul. Se adaugă ouăle, un praf de sare, zahărul vanilat și ciocolata. Se încorporează să nu se taie. Se adaugă cacaua și făina cernute. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace la 160°C.
3. Se fierbe siropul și se lasă să scadă la jumătate. Se bate frișca. După ce s-a copt blatul, se răceşte şi se taie cubulețe. Acestea se taie și se ung cu sirop. Se trec prin nucă de cocos și se umplu cu frișcă.