Compoziţia se bagă la cuptor 15 minute, la foc potrivit, într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se prepară umplutura: merele se curăţă, se dau pe răzătoarea mare, se pun zahărul şi zahărul vanilat şi se călesc la foc mic până scad. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu zahăr, până se întăresc.

După 15 minute, blatul se scoate din cuptor şi se acoperă cu umplutura de mere şi apoi cu spuma de albuşuri. Peste spumă, se fac dungi cu furculiţa şi se mai lasă la cuptor 10-12 minute, până devine uşor arămie.

Blat: patru gălbenuşuri,12 linguri zahăr,12 linguri făină, 200 ml lapte, 12 linguri ulei, 1/2 plic praf de copt, 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, două plicuri zahăr vanilat. Umplutură: 1 kg mere, şase linguri zahăr, două plicuri zahăr vanilat. Spumă: patru albuşuri, 12 linguri zahăr.

Concurs

Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? Şi se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări e da, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei.

Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite-o împreună cu reţeta şi cu datele tale personale pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, supliment reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti şi poţi câştiga un premiu oferit de Libertatea şi de Carrefour.

Încearcă și una din rețetele de prajitura cu mere de aici

Urmărește-ne pe Google News