Ingrediente

► 5 ouă
► un plic zahăr vanilat
► 150 g unt
► un praf sare
► 2 linguri cacao
► 225 g zahăr pudră
► 150 g ciocolată
► 4 linguri făină
► 6-8 nectarine
► esenţă de vanilie
► 2-3 linguriţe coniac
► o lingură miere
► zeama şi coaja rasă de la o lămâie

Preparare:

1. Se spală nectarinele, se scot sâmburii şi se taie felii potrivite. Se dau cu miere, coniac, zeamă şi coajă de lămâie şi esenţă de vanilie.
2. Se topeşte ciocolata la baie de aburi şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
3. Se freacă untul cu zahărul pudră şi se adaugă ouăle unul câte unul, un praf de sare şi zahărul vanilat. Se adaugă ciocolata topită, cacaua şi făina cernute. Se încorporează uşor şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie. Se aşază fructele deasupra şi se coace la 150°C.

 
 

Urmărește-ne pe Google News