► Ingrediente
►300 g vișine congelate
►250 g unt
►6 ouă
►300 g zahăr
►250 g făină
►un plic esență de vanilie
►un praf sare
►coaja de la o lămâie
►zahăr pudră pentru ornat
► Preparare:
1. Se freacă untul cu zahărul, vanilia și coaja de lămâie. Se adaugă ouăle și se bat continuu.
2. Se cerne făina și se adaugă la final. Se încorporează ușor, ca să nu se lase brusc. Se amestecă cu telul încet, în același sens.
3. După ce s-au dezghețat vișinele, se scurg și apoi se trec prin zahăr amestecat cu pesmet. Se întinde compoziția și se așază vișinele. Se dă la cuptor şi, după ce s-a rumenit, se scoate, se răcește și se pudrează cu zahăr.
Costica2023 • 24.12.2023, 12:01
Gustul natural și vibrant al vișinelor în combinație cu aluatul pufos și crocant creează un desert delicios, perfect pentru a fi savurat în timpul sezonului vișinelor proaspete
Costica2023 • 24.12.2023, 12:01
răjitura cu vișine este o explozie de arome dulci-acrișoare și se va dovedi a fi o alegere perfectă pentru iubitorii de fructe și dulciuri
Costica2023 • 24.12.2023, 12:01
Prăjitura cu vișine este un desert minunat, perfect pentru a profita de gustul dulce-acrișor al vișinelo