Prăjitura Fanta este un desert delicios, în trei straturi, cu cremă de brânză dulce, jeleu de portocale și blat de cacao, care nu lipsește niciodată de pe masa festivă de sărbători. Este foarte ușor de făcut, iar gustul dulce-acrișor va fi pe placul tuturor. Citește și încearcă rețeta pentru prăjitura Fanta.
Cuprins:
Prăjitura Fanta – rețetă ușoară
Ingrediente pentru blat
- 6 ouă
- o cană de zahăr
- o cană de făină
- 5 linguri de ulei
- 5 linguri de apă
- un plic de zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă
- 500 g de brânză dulce
- un pachet de unt
- 3 plicuri de zahăr vanilat
- zahăr pudră după gust
Ingrediente pentru glazură
- 750 ml de Fanta
- 2 plicuri de budincă de vanilie
- 4 linguri de zahăr
Mod de preparare blat
Se bat albuşurile spumă, se adaugă apă călduţă, zahărul şi se bate încontinuu. Se adaugă câte un gălbenuş şi uleiul, apoi, treptat, făina şi zahărul vanilat, în timp ce se continuă amestecarea cu mixerul.
Se unge tava cu ulei şi se tapetează cu făină, după care se toarnă compoziţia omogenizată şi se bagă la cuptor, la foc mediu. Când e gata, se lasă să se răcească.
Mod de preparare cremă
Toate ingredientele se amestecă într-un castron, iar crema rezultată se întinde pe blatul rece.
Mod de preparare glazură
Se amestecă toate ingredientele într-o oală micuţă care se pune pe aragaz, la foc mic. În timpul fierberii se bate cu telul până se îngroaşă (dar nu foarte tare), după care se lasă să se răcorească până devine călduţă. Se întinde peste stratul de cremă, apoi se bagă la rece. După ce se răceşte foarte bine, se taie în bucăţi pătrate.
Prăjitura Fanta cu cremă de brânză
Ingrediente pentru blat
- 5 ouă;
- 200 gr zahăr;
- 150 gr făină;
- 40 ml ulei;
- 40 ml cacao;
- O linguriță esență de portocale;
- Un praf de sare.
Ingrediente pentru cremă
- 500 gr brânză cremoasă de vaci;
- 100 gr de unt;
- 250 gr de mascarpone;
- 150 gr de zahăr pudră;
- 50 gr de zahăr vanilinat;
- 50 gr de cacao;
- O linguriță esență de vanilie.
Ingrediente pentru jeleu
- Un litru suc de portocale Fanta;
- 100 gr de zahăr;
- 100 gr amidon de porumb.
Mod de preparare blat
Pentru început, pregătește blatul. Pune ouăle într-un bol, adaugă sarea, zahărul și mixează totul foarte bine până când ouăle își triplează volumul. După ce compoziția s-a mărit, adaugă cele 40 de gr de cacao și mixează din nou, dar de data aceasta la viteză mică.
După ce ai mixat, adaugă și restul ingredientelor și încorporează-le manual. Adaugă uleiul, o linguriță de esență de portocale și amestecă ușor, după care începe să încorporezi făina, amestecând constant.
Toarnă toată compoziția într-o tavă, nivelează bine și pune totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Când blatul este gata, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească.
Știi care sunt cele mai delicioase rețete de turtă dulce?
Mod de preparare cremă
Pune untul într-un bol, adaugă zahărul pudră și cel vanilinat și mixează totul foarte bine până când untul arată ca o cremă. Adaugă și brânza de vaci împreună cu esența de vanilie și continuă să mixezi. Adaugă și brânza mascarpone și mixează din nou, dar nu pentru mult timp, pentru că riști să se taie compoziția cremei.
Mod de preparare jeleu prăjitura Fanta
Pune sucul de portocale într-o cratiță la foc mic, adaugă amidonul de porumb, amestecă bine totul, după care adaugă și zahărul. Amestecă continuu în compoziție până când observi că începe să se îngroașe crema. Ia cratița de pe foc și acoper-o cu o folie de plastic și las-o la temperatura camerei.
Pune prima dată blatul într-o tavă cu pereți detașabili, întinde crema de brânză bine peste blat. Nivelează totul foarte bine. Deasupra cremei de brânză, adaugă jeleul de portocale. După ce ai pregătit-o, prăjitura Fanta se lasă la frigider pentru minim șase ore sau, dacă este posibil, peste noapte. Când este gata, feliază prăjitura și servește-o proaspătă.
Învață și cum să faci cea mai bună rețetă de prăjitură Albă ca Zăpada
Prăjitură Fanta la pahar
Dacă vrei să pregătești prăjitura Fanta într-o variantă mai mică și un mod mai elegant de prezentare, atunci poți încerca rețeta pe care o asamblezi într-un pahar. Iată rețeta.
Ingrediente pentru primul strat
- 12 biscuiți oreo;
- 20 gr de unt;
Ingrediente pentru al doilea strat
- 100 gr de zahăr;
- 200 gr de brânză de vaci;
- 100 gr de unt;
- O liguriță de extract de vanilie.
Ingrediente pentru al treilea strat
- 250 ml de suc de portocale;
- 2 linguri de zahăr;
- Un pliculeț de praf de budincă de vanilie.
Mod de preparare prăjitura Fanta
Mărunțește biscuiții oreo. Îi poți pune într-o pungă să îi mărunțești cu ajutorul unui sucitor. Untul pune-l în cuptorul cu microunde să se topească pentru câteva secunde. Amestecă untul topit cu biscuiții mărunțiți.
Află și care sunt cele mai bune rețete de tiramisu
Pentru al doilea strat, mixează untul cu zahărul și adaugă brânza de vaci și extractul de vanilie. Într-o cratiță, peste praful de budincă de vanilie adaugă treptat sucul de portocale și amestecă în continuu. Adaugă cele două linguri de zahăr și pune cratița pe foc pentru 2 minute, până când budinca devine translucidă. Ia de pe foc budinca și las-o să se răcească.
Pune în fiecare pahar câte trei linguri din amestecul de biscuiți, trei linguri de cremă de brânză și, la final, budinca cu suc de portocale. Prăjitura Fanta poate fi decorată după bunul plac, fie cu felii de portocală, de kiwi sau căpșune.
Sursă foto: Shutterstock.com și 123.rf.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Daniel9090 • 09.12.2023, 20:57
Desert aromat, echilibrat arome, dulce-acrișor, îmbinare perfectă, deliciosă