Din meniul de sărbători nu lipsește niciodată prăjitura Fanta, rețeta de tort Diplomat, dar și prăjitura Albă ca Zăpada. Toate ne aduc aminte de copilărie, iar gustul dulce rămâne neschimbat de la un an la altul. Vezi care este rețeta pentru prăjitura Parlament.

Rețetă prăjitura Parlament

Ingrediente

  • 7 ouă;
  • 700 gr frișcă lichidă;
  • 200 gr ciocolată amăruie;
  • 300 gr miez de nucă;
  • 300 gr zahăr;
  • 300 ml apă;
  • 100 gr nucă măcinată;
  • 100 gr biscuiți;
  • 60 gr făină;
  • Un plic praf de copt;
  • 10 gr unt;
  • 5 linguri cafea espresso;
  • O esență de rom;
  • O esență de vanilie;
  • Un praf de sare.

Cum se face prăjitura Parlament

În 300 ml de apă fierbinte se adaugă cele 5 linguri de cafea și se mai dă totul o dată la fiert. Se lasă să se răcească. Între timp, se amestecă făina cu praful de copt. Se separă albușurile de gălbenușuri.

Albușurile se bat cu praful de sare până se obține o spumă tare. Treptat, peste albușuri, se adaugă 200 gr de zahăr și se amestecă până se topește și se omogenizează compoziția. Se adaugă și esența de vanilie. Peste compoziție se adaugă și nuca măcinată, amestecul de făină și praful de copt, după care se amestecă ușor.

Descoperă și alte rețete de prăjituri pentru masa de sărbători

Migranți transportați în cuști metalice sudate sub caroserie. Fost polițist, lider al grupării infracționale: „Dacă îs mari, mai mult de 6 nu”
Recomandări
Migranți transportați în cuști metalice sudate sub caroserie. Fost polițist, lider al grupării infracționale: „Dacă îs mari, mai mult de 6 nu”

Miezul de nucă se pune într-o tigaie și se prăjește pentru 2 minute. O tavă pentru cuptor se unge cu unt și se tapetează cu hârtie de copt, iar peste se adaugă compoziția obținută mai sus. Totul se pune la cuptor pentru 25 de minute la 170 de grade C. Când blatul este copt, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, după care se îndepărtează hârtie de copt.

Într-un bol separat se încălzește frișca lichidă până ajunge în punctul de fierbere, după care se adaugă bucățile de ciocolată amăruie. Se lasă să se răcească puțin, iar crema obținută se pune peste blat pe partea cu miezul de nucă.

Biscuiții se trec prin cafeaua în care ai adăugat și esența de rom și se pun peste blatul pe care l-ai glazurat cu frișca lichidă și ciocolata. Se pune prăjitura la frigider pentru o oră.

Între timp, gălbenușurile se pun într-un bol și se mixează împreună cu 100 de gr de zahăr. Separat, se pune pe foc o cratiță cu apă, deasupra căreia se pune bolul cu gălbenușurile și se amestecă în continuu cu ajutorul unui tel până se îngroașă compoziția. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Separat, frișca lichidă rămasă se bate până se întărește și se încorporează treptat în compoziția cu gălbenușurile de ou. Se mixează bine totul timp de un minut, după care compoziția se pune peste blatul de prăjitură care a stat la frigider.

De ce vrea Maricel Păcuraru să-și anuleze condamnarea din 2014. Argumentul avocaților: „Infracțiunea de spălare a banilor nu mai este infracțiune”
Recomandări
De ce vrea Maricel Păcuraru să-și anuleze condamnarea din 2014. Argumentul avocaților: „Infracțiunea de spălare a banilor nu mai este infracțiune”

Prăjitura poate fi ornată în funcție de preferințe, ciocolată rasă, fulgi de migdale, pudră de cacao, etc, și se pune totul la frigider pentru cel puțin o oră înainte de servire.

Află cum poți face o delicioasă amandina

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Povestea a doi români care s-au mutat cu cei 8 copii ai lor într-o casă abandonată din Franța. Proprietarii au chemat poliția
Știrileprotv.ro
Povestea a doi români care s-au mutat cu cei 8 copii ai lor într-o casă abandonată din Franța. Proprietarii au chemat poliția
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Viva.ro
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Libertateapentrufemei.ro
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Trei cuvinte scurte ale lui Cornel Dinu despre prestația lui Ianis Hagi în Cipru – România 0-3
FANATIK.RO
Trei cuvinte scurte ale lui Cornel Dinu despre prestația lui Ianis Hagi în Cipru – România 0-3
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”
GSP.RO
După 8 luni în România, fotbalistul din Superliga exclamă: „În 7 ani la Praga nu am simțit așa ceva!”
Horoscop zilnic pentru luni, 14 octombrie 2024. Rac, ai șanse mari să găsești dragostea
FANATIK.RO
Horoscop zilnic pentru luni, 14 octombrie 2024. Rac, ai șanse mari să găsești dragostea
'În biserică, cu cununiile pe cap, telefoanele sunau și amanta urla'. Anamaria Prodan, noi dezvăluiri despre separarea de Laurențiu Reghecampf. A făcut publice detalii intime din relația lor!
Unica.ro
'În biserică, cu cununiile pe cap, telefoanele sunau și amanta urla'. Anamaria Prodan, noi dezvăluiri despre separarea de Laurențiu Reghecampf. A făcut publice detalii intime din relația lor!
Horoscop financiar 14 – 20 octombrie 2024. Află cine are câștiguri în plus săptămâna aceasta!
Financiarul.ro
Horoscop financiar 14 – 20 octombrie 2024. Află cine are câștiguri în plus săptămâna aceasta!
Afacerea cu care Octavian face profit 5.000 de lei pe zi. Investiţia a fost de 10.000 de euro
Observatornews.ro
Afacerea cu care Octavian face profit 5.000 de lei pe zi. Investiţia a fost de 10.000 de euro
Horoscop 14 octombrie 2024. Berbecii au nevoie de un strop de sensibilitate pentru a fructifica oportunitățile pe care le oferă ziua de astăzi
HOROSCOP
Horoscop 14 octombrie 2024. Berbecii au nevoie de un strop de sensibilitate pentru a fructifica oportunitățile pe care le oferă ziua de astăzi

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI