Îndepărtează pielea îngroşată
Pregăteşte un lighean cu apă caldă, apoi pune 1-2 linguri de ulei de măsline şi puţin suc de lămâie. Ţine-ţi picioarele 5-10 minute până când pielea se înmoaie şi e pregătită pentru exfoliere. Poţi folosi fie o cremă-gomaj din comerţ, fie un amestec preparat de tine din sare de mare şi ulei de măsline, miere şi zahăr sau suc de lămâie şi zahăr brun. Masează produsul cu mişcări delicate, mai întâi pe călcâie, apoi pe toată talpa şi insistă în zonele aspre. Îndepărtează apoi amestecul, clăteşte şi curăţă călcâiele folosind o piatră ponce sau o pilă specială.
Hidratează zi de zi
După exfoliere, hidratarea este obligatorie. Dacă ai călcâiele crăpate, ai nevoie de creme reparatoare speciale, care hrănesc intens şi vindecă pielea, dacă sunt folosite regulat. Pentru întreţinere zilnică, aplică seara, prin masaj uşor, o cremă hidratantă, cu ingrediente naturale şi poartă peste noapte şosete subţiri de bumbac. Hidratarea e şi mai importantă la mare, când stai mult cu picioarele în apă şi pe nisip.
Calmant pentru picioare obosite
Remediile naturale bazate pe uleiuri esenţiale dau mereu rezultate din cele mai bune. Pune într-un bol de 200 ml ulei de susan şi câte 20 de picături din fiecare dintre următoarele uleiuri esenţiale: lămâie, rozmarin, chiparos, lavandă şi mentă. Amestecă şi aplică pe tălpi şi pe gambe. Masează circular, cu presiune constantă timp de cel puţin 5 minute.
Masajul tălpii stimulează circulaţia…
…şi, în plus, te ajută să scapi de durere şi de senzaţia de greutate pe care o simţi seara. Cu puţin ulei de migdale, masează tălpile de la degete spre călcâi, apoi fiecare deget în parte. Activarea zonelor reflexe prin masaj oferă relaxare şi o senzaţie de confort în tot corpul. Rolele de masaj sunt o alternativă bună şi la îndemâna oricui.
Împrospătează şi menţine zona uscată
În zilele foarte călduroase, când picioarele umflate îţi dau bătăi de cap, de mare ajutor îţi sunt gelurile răcoritoare mentolate, aplicate pe piela curată prin masaj şi compresele reci şi calde cu oţet, aplicate alternativ. În cazul în care ai probleme cu transpiraţia, indiferent că porţi sandale sau nu, aplică înainte de a pleca de acasă o pudră antiperspirantă sau un spray special.
Pedichiură ca la carte
După ce ai terminat cu hidratarea, masajul şi curăţarea călcâielor, vine rândul unghiilor. Taie-le drept, pentru a evita încarnarea colţurilor, pileşte pentru a da forma dorită, apoi aplică un ulei special, hidratant la baza unghiei şi împinge cuticulele. Înainte de a aplica oja, foloseşte o bază protectoare cu vitamine. Vara aceasta, se poartă culorile vesele, lila, corai, roz-piersică, dar şi nunaţele tari, clasice: roşu aprins sau burgundi. Schimbă oja des şi lasă câteva zile între aplicări, pentru a permite unghiei să respire.
Tratează corect bătăturile
„Pregăteşte un lighean cu apă caldă, adaugă uleiuri parfumate şi o mână de sare de baie şi relaxează-ţi picoarele 10 minute în acest amestec. După ce pielea s-a înmuiat, curăţă zona cu un exfoliant mai grunjos. Aplică pe zonele cu bătături felii subţiri de lămâie şi fixează-le cu un pansament. Repetă în fiecare seară, până la vindecarea completă. Indicat ar fi ca şi încălţămintea să fie unsă în interior cu puţin ulei de măsline” recomandă specialist manichiură/ pediciură Cristina Logofătu, Beverly Hills Beauty.