Au urmat investigații clinice și radiologice complexe, analize de sânge, măsurători, iar în final diagnosticul a permis abordarea cazului prin tehnica mai sus menționată.
Au fost evitate transplanturile de os recoltat din șold, timpul lung de vindecare al
acestora, riscurile potențiale și nu în ultimul rând costurile mari pe care le presupun astfel de intervenții. Acum, cu cele 4 implanturi speciale (zigomatice) și noua lucrare fixă montată imediat după operație, pacienta poate să facă un lucru pe care nu l-a mai făcut de foarte mulți ani – să zâmbească cu încredere și să mănânce orice aliment! Iar acest lucru a fost posibil în numai 24 de ore.

Într-un mod foarte simplu explicat, este vorba despre o operație de implanturi zigomatice la o pacientă de 73 de ani, care nu mai avea niciun dinte și care, deoarece a folosit
foarte mulți ani placa dentară mobilă a avut osul maxilar puternic deteriorat, aproape
inexistent. În acest caz nu se pot folosi implanturi convenționale, nemaiexistând osul în care acestea să fie introduse.

Operația a durat 8 ore și a implicat lucrul in echipa a 6 medici. Etapa chirurgicală a fost imediat urmată de etapa de protezare realizată de alți doi medici. Intervenția chirurgicală s-a efectuat sub anestezie generală IOT (intubare oro-traheală) în unul din blocurile operatorii din clinica din București care prezintă toate dotările specifice necesare.

Ce sunt implanturile zigomatice?

Implanturile zigomatice sunt implanturi dentare speciale care se utilizeaza in cazuri
limita (resorbtii foarte avansate ale maxilarului superior) pentru a oferi ca o ultima solutie pacientului posibilitatea de a avea o proteza fixa, fara sa fie nevoie de tratamente costisitoare si riscante de aditie osoasa. Tocmai de aceea, implanturile zigomatice mai sunt denumite „last resort” (de ultima instanta).

 
 

Urmărește-ne pe Google News