Supă thailandeză de cocos Tom ka gai
- Ingrediente (4 porţii): o legătură de ceapă verde, 10 g rădăcină de ghimbir, 1-2 ardei iuţi roşii, două linguri ulei de floarea-soarelui Promienna, 600 ml supă de pui Mikado, o conservă de lapte de cocos Vitasia, zeama de la o jumătate de lime, sare recristalizată iodată, 400 g file de piept de pui, 100 g orez bob lung prefiert 5% Tiradell, un ardei gras roşu, 100 g mazăre verde păstăi, 75 g ciuperci mici, o linguriţă zahăr brun.
- Mod de preparare: se curăţă ceapa şi se taie în bucăţi de 3 cm lungime, ardeiul fără seminţe se taie fin, ca şi ghimbirul. Se căleşte ceapa două minute, se stinge cu supa şi laptele de cocos şi se adaugă zeama de lime, ghimbirul şi ardeii iuţi. Se sărează şi se lasă să dea în clocot. Se spală carnea şi se pune în supă, 15 minute, să fiarbă înăbuşit. Se fierbe orezul în apă cu sare 15 minute. Se curăţă ardeiul gras şi se taie fâşii, iar păstăile de mazăre în două. Se scoate carnea din supă şi se taie mărunt, se pun legumele şi se mai lasă 4 minute. Se adaugă sare şi zahăr brun şi se serveşte cu orez.
Pui Curry la grătar cu orez şi ardei gras
- Ingrediente (4 porţii): 600 g piept de pui file, 200 g iaurt Pilos 3,5% grăsime, 2-3 linguriţe Curry Mikado, sare recristalizată iodată, boia de ardei iute Mikado, 4 fire de ceapă verde, 4 ardei graşi roşii, 200 ml supă de primăvară Mikado, 180 g orez cu bob lung prefiert Tiradell.
- Mod de preparare: se spală puiul şi se şterge cu un prosop din hârtie. Se amestecă iaurtul cu sare, curry şi boia de ardei iute, apoi se marinează puiul în acest amestec şi se lasă la frigider două ore. Se lasă să se scurgă puiul şi se pune într-o tavă, pe hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit. Se curăţă ceapa şi se taie inele, iar ardeii graşi, în cubuleţe mici. Se lasă împreună cu ceapa să se înmoaie, 5 minute, în supa clocotită, apoi se scot şi se lasă să se scurgă. Se adaugă în supă apă până la 400 ml, se dă în clocot şi se pune orezul cca 4 minute. Se adaugă legumele şi se condimentează după gust. Se serveşte împreună cu puiul copt. Se pot folosi în loc de orez tăiţeii Chow Mein Vitasia.