Compot de piersici

Ingrediente: o jumătate de kilogram piersici tari, mai puţin coapte, cinci linguri de zahăr, două căni de apă, un sfert de lămâie. Preparare: se spală piersicile, se taie felii subţiri sau bucăţele, se aşază în sticlă, se parfumează cu coajă de lămâie rasă şi feliuţe subţiri de lămâie, se acoperă cu cinci linguri de zahăr turnat în sticlă cu un cornet. Se umple sticla cu apă, se leagă la gură cu celofan şi se pune la fiert într-un vas mare plin cu apă, cât să ajungă la baza gâtului sticlei. Se fierbe o oră din momentul în care fructele se ridică în sticlă. Se stinge focul, iar sticlele se scot când apa din vas s-a răcit. Se păstrează la loc uscat, bine aerisit.

Trucuri

– dacă vreţi ca preparatul dv. să aibă un gust mai îndrăzneţ, adăugaţi vanilie sau lichior;
– se pun fructele în funcţie de cantitatea pe care o doriţi (mai mult suc sau mai multe fructe);
– fierbeţi compoziţia la foc mic, până când bucăţile devin puţin moi;
– compotul de corcoduşe este purgativ, răcoritor şi tonifiant;
– compotul de gutui este ideal pentru diete, având cele mai puţine calorii.

Urmărește-ne pe Google News