Laptele proaspăt: poate fi folosit cu efect de luminozitate pentru tenurile normale sau pentru anumite ocazii. Se poate folosi astfel: se ia un măr, se curăţă de coajă, se taie rondele şi se fierbe în lapte până se obţine o pastă care se aplică pe faţă uşor călduţ sau laptele proaspăt uşor cald se poate combina cu caolin.

Brânza de vaci: În amestec cu miere are un efect emolient şi uşor hrănitor. Se foloseşte la tenurile uscate, deshidratate. Conţine fosfoproteina numită cazeină care conţine potasiu.

Iaurtul: În amestec cu caolin pentru consistenţă sau cu zahăr pentru a mări fermentaţia. Are efect astringent şi hidratant. Se foloseşte la tenurile grase.

Caimacul:
Este un produs gras, în amestec cu suc sau cu pulpă de morcovi sau cu miere are efect foarte bun, hrănitor, hidratant, emolient. Se foloseşte la tenurile uscate sau deshidratate.

Smântâna:
Este un produs gras în amestec cu zeamil sau amidon sau cu sucuri de fructe (fragi, zmeură, căpşuni) are efect hrănitor, hidratant, emolient. Este folosită la tenurile uscate sau deshidratate.

Laptele praf: Este o pulbere gălbuie în amestec de făinuri vegetale (zeamil, amidon) cu uleiuri, miere şi infuzie are efect hrănitor şi emolient. Se foloseşte la tenurile uscate şi deshidratate.

Urmărește-ne pe Google News