Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) arată că, în fiecare an, imunizarea prin vaccinare salvează peste 3 milioane de vieţi. Cu toate acestea, România rămâne codaşă la acest capitol, ultimele date publicate de OMS relevând faptul că rata de vaccinare este sub 95 la sută în ţara noastră. Medicii pediatri români trag un semnal de alarmă, în contextul în care incidenţa bolilor contagioase în rândul copiilor a crescut alarmant.
“România se află pe primul loc în Europa privind mortalitatea la grupa de vârstă 0-5 ani. Extinderea vaccinărilor peste programul naţional de vaccinare obligatoriu e o şansă reală de ameliorare a calităţii vieţii copiilor”, a declarat prof. dr. Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie. Mai mult, acesta susţine că este extrem de importantă vacccinarea copiilor împotriva bolilor infecţioase prevenibile, atât cu vaccinurile cuprinse în Programul Naţional de Imunizare, cât şi cu cele împotriva infecţiei cu rotavirus, varicelei sau a bolilor pneumococice.

Începe «Săptămâna Europeană a Vaccinării»

Societatea Română de Pediatrie marchează, începând de astăzi, “Săptămâna Europeană a Vaccinării”, (22 – 27 aprilie), în cadrul campaniei de informare “Să protejăm împreună copilăria”. În contextul în care în România incidenţa bolilor prevenibile este în creştere, specialiştii pediatri le reamintesc părinţilor că vaccinarea poate juca un rol decisiv în sănătatea şi dezvoltarea copiilor. Mai multe informaţii privind vaccinarea puteţi găsi pe www.protejamcopilaria.ro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News