Ingrediente:
Pentru aluat:
►3 ouă
►225 ml apă
►175 ml ulei de floarea-soarelui
►un praf sare
►375 g făină
Pentru umplutură:
►200 g înghețată vanilie
►200 g înghețată ciocolată
Pentru glazură:
►100 g ciocolată amăruie
►2 lingurițe unt topit

1. Într-un ibric de 1-2 litri se pun apa și uleiul să fiarbă. În momentul când au început să clocotească, se iau de pe foc și se adaugă făina cernută. Se amestecă ușor și se formează un aluat gros. Se lasă să se răcească.
2. După ce s-a răcit, se pun ouăle unul câte unul și se obține un aluat foarte lucios. Se umple un poș cu aluatul moale și se formează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt rondelele. Se coc la foc mare, până se rumenesc uşor, apoi se scot şi se lasă să se răcească.
3. Se taie la mijloc rondelele ca să poată să fie umplute cu înghețată de vanilie și de ciocolată și se pun la rece.
4. Între timp, se topește ciocolata și, în momentul în care se servesc la masă, se glazurează cu ciocolata călduță.

 
 

Urmărește-ne pe Google News