Copii (1-7 ani)
Aceştia pot sta afară, în ger, în jur de 30 de minute, dar trebuie să fie bine îmbrăcaţi. Este recomandat să poarte hăinuţe din bumbac 100%, să aibă mănuşi în mâini şi bineînţeles căciuliţe pe cap. Fularul nu trebuie să fie niciodată pus pe gură şi pe nas, pentru că respiraţia caldă a copilului va face condens pe accesoriul respectiv, iar prichindelul va inspira un aer umed, nesănătos pentru el. Gecile trebuie să fie comode, nicidecum strâmte, iar pantalonii să fie dintr- un material impermeabil, căptuşit pe interior. Cizmuliţele, îmblănite şi ele, nu trebuie să fie fixe, ci din contră, un pic mai lejere, pentru ca micuţului să nu-i degere degeţelele. Faţa şi mâinile trebuie şi ele protejate cu o cremă hidratantă. De asemenea, şi alimentaţia este foarte importantă. Copiii trebuie să consume fructe şi legume care conţin vitamina C. Nu uita să-i administrezi şi vitamina D, la sfatul medicului.
Copii (7-14 ani)
Copiii “de şcoală” rezistă în ger aproximativ trei ore, dacă sunt îmbrăcaţi adecvat. Decât să poarte un singur pulover gros, este mai bine să-l îmbraci cu mai multe haine subţiri, astfel căldura se păstrează între straturi. De exemplu, pot purta colanţi, un maiou, apoi un tricou şi abia apoi un pulover mai gros. Încălţămintea trebuie să fie impermeabilă, pentru a nu sta apoi cu picioarele ude în frig. Mâinile trebuie protejate cu mănuşi groase. Pe cap este indicat să poarte căciulă, iar la gât fular. În această perioadă trebuie să se hidrateze bine şi să aibă o alimentaţie corespunzătoare bazată pe proteine şi carbohidraţi.
Adolescenţi (14-18 ani)
La această vârstă, copiii pun foarte mult accent pe modă şi riscă să răcească. Majoritatea dintre ei poartă blugi cu talie joasă şi se pot îmbolnăvi de rinichi. Dacă nu reuşeşti totuşi să-l convingi să iasă din casă cu o pereche de pantaloni care să-i acopere mijlocul, pune-l să-şi ia pe dedesubt un maiou gros, care să-i protejeze spatele. Explică- i că este mult mai sănătos să poarte pe dedesubt ciorapi sau colanţi. Iarna nu se poartă gecile scurte din piele sau fâş subţire, ci paltoane sau canadiene groase. În nici un caz nu este recomandat să încalţe cizme din cauciuc, cu toc sau tenişi. Ţine-l departe de mâncarea tip fast-food şi de sucurile carbogazoase. Prepară- i hrană caldă, bogată în vitamine.