Un psiholog a explicat pentru Business Insider că vede mereu oameni care cad în aceeași capcană în fiecare an. Fie că decid să slăbească, să-și plătească datoriile sau să își organizeze mai bine viața, ei își promit că vor face ceva diferit în anul care vine.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor pe care le fac, mulți dintre ei se simt descurajați de lipsa lor de voință chiar în primele zile ale noul an și își abandonează rapid obiectivele.

Iată de ce nu reușim să atingem obiectivele pe care ni le stabilim de Revelion, potrivit specialiștilor:

1. Nu suntem pregătiți de o schimbare

Acele activități de sfârșit de an și petrecerile de Revelion ne presează, adesea, să declarăm că ne vom schimba viața. Și mulți oameni își stabilesc un obiectiv în funcție de ce ar trebui să facă, și nu în funcție de ce își doresc de fapt.

După ce febra sărbătorilor trece, unii dintre oameni vor constata că obiectivele pe care și le-au propus nu își au rostul sau sunt unele prea greu de atins.

2. Nu monitorizăm progresul făcut

Monitorizarea progresului este esențial pentru crearea unei schimbări de durată. Altfel, de unde știm că suntem pe cale să ne atingem ținta?

Simpla evaluare a îmbunătățirilor pe care le facem în direcția pe care ne-am propus-o, poate fi suficientă pentru a ne motiva.

3. Lipsa unui plan

Pentru a ne atinge obiectivele. e nevoie să ne facem un plan cu privire la ce urmează să se întâmple. Trebuie să ne răspundem cu sinceritate la întrebări precum: „Va trebui să mă trezesc mai devreme pentru a merge la sală?” sau „Cum o să pot să mă țin de bugetul pe care îl am, când prietenii mă invită în oraș de mai multe ori pe lună?”.

A planifica înseamnă și a ne da seama de greșelile pe care le putem face în timp ce ne străduim să ne ținem de ce ne-am propus. Astfel, putem preveni situațiile care ar putea să ne dea totul peste cap.

4. Excesul de încredere

În timp ce mulți oameni își fac griji că lipsa de încredere îi va face să nu-și atingă obiectivele, excesul de încredere poate fi și mai nociv.

Dacă ai convingerea că obiectivul tău va fi ușor de atins și vei trage concluzia că poți face față foarte bine provocărilor, te vei trezi, cel mai probabil, că ești depășit și nepregătit pentru ceea ce trăiești.

Schimbarea este grea. Fii realist și recunoaște că ai puncte slabe, astfel vei fi mai pregătit emoțional să-și atingi obiectivul.

5. Nu te uita la ce trebuie să renunți

Fiecare lucru pe care îl câștigi presupune și un lucru pe care îl pierzi. Trebuie să ne concentrăm doar pe ceea ce câștigăm și să nu privim spre lucrurile pe care le lăsăm în urmă, spun specialiștii.

Gândiți-vă la ce aveți de câștigat din noile obiceiuri. Simplu fapt că vă imaginați ce veți aduce benefic în viața voastră, va poate ajuta să vedeți că schimbarea pe care vreți să o faceți merită prețul pe care îl veți plăti.

 
 

Urmărește-ne pe Google News