1. Dimensionarea incorectă a spațiului
Înainte de a cumpăra un set de mobilier pentru gradină, este indicat să măsori cu atenție suprafața acesteia. În funcție de asta, este recomandat să alegi dimensiunea și tipul mobilierului astfel încât să poți integra cât mai bine piesele în arhitectura grădinii.
Este important ca mobilierul de grădină să fie poziționat într-o zonă estetică, dar să nu fie așezat pe direct pe gazon, ci pe suprafețe amenajare cu pavaj sau beton. Acest lucru va ajuta la stabilitate și la crearea unui aspect deosebit.
2. Supraaglomerarea zonei de terasă
Chiar dacă un anumit tip de mobilier îți place foarte mult, ar trebui să ai în vedere faptul că pe terasă vei avea nevoie de cât mai mult spațiu de mișcare. De aceea, va trebui să dispui elementele de mobilier cât mai inteligent, astfel încât să te poți bucura de natură, însă în același timp să nu aglomerezi zona de acces spre casă.
Dacă zona de terasă este supraaglomerată, vei vedea că aspectul va fi unul dezorganizat.
3. Alegerea unui tip de mobilier de grădină estetic, dar nu și confortabil
Chiar dacă petreci mai puțin timp pe un scaun de grădină față de un scaun de interior, același grad de confort este necesar din partea amândurora. Suportul lombar și confortul sunt aspecte foarte importante, așa că ar trebui să optezi pentru un set de mobilier de grădină care să îndeplinească aceste cerințe.
Scaunele prea joase sau cu design inconfortabil pot cauza probleme pe termen lung, așa că este important să investești în confortul tău. De cele mai multe ori, elementele de mobilier de grădină de calitate au în vedere și confortul pe care îl oferă utilizatorului.
4. Alegerea unor piese cu ”greutate”
Mobilierul de grădină ar trebui să fie cât mai ușor, tocmai pentru a permite dispunerea acestuia indiferent de zonă. În momentul în care te orientezi către piese de mobilier cu o greutate redusă trebuie, totuşi, să fii atent la grosimea picioarelor meselor şi scaunelor de grădină.
Mobilierul de grădină cu elemente de susţinere subţiri îţi pot crea probleme în cazul în care vrei să le plasezi pe o terasă cu pardoseală din lemn sau într-o zonă a grădinii amenajată cu piatră naturală, întrucât nu vor avea un nivel optim de stabilitate
De asemenea, constituie un avantaj și caracterul pliabil al unora dintre elementele seturilor de mobilier de exterior, pentru că acest lucru te poate ajuta să economisești spațiu atunci când trebuie să te ocupi de curățarea grădinii sau de depozitarea pe timp de iarnă a pieselor.
5. Alegerea mobilierului de grădină din materiale slab calitative
În general, cele mai căutate piese de mobilier de grădină sunt cele realizate din ratan. Acest material poate fi curățat cu ușurință, chiar și cu ajutorul aparatelor de curățat cu presiune, fără a se deteriora.
Cu toate acestea, se recomandă alegerea acestui material pentru spaţii acoperite din grădină, cum sunt terasele. Şi metalul este un material recomandat în cazul mobilierului pentru grădină, însă dacă vrei să te bucuri de el pentru mult timp, trebuie să incluzi în rutina de îngrijire produse care să prevină apariţia ruginii.
Pe piață mai există și modele de mobilier de grădină care nu corespund la nivel de calitate, drept pentru se pot deteriora rapid. Vopseaua care sare, elementele șubrede și decolorările sunt aspecte ce pot fi evitate prin simpla alegerea a unui mobilier calitativ de exterior.
Mobilierul de grădină este o investiție pe termen lung, care privește atât amenajarea corectă și estetică a spațiilor, dar și oferirea unui plus de confort utilizatorilor. Alege, așadar, mobilierul de grădină potrivit, având grijă la rezistența, calitatea și aspectul acestuia, pentru că doar în acest fel alegerea ta va fi una avantajoasă pe termen lung.
Sursa foto: https://www.pexels.com/