Creează jocuri de alei din piatră naturală

Stilul rustic presupune mai multă culoare, fantezie și naturalețe, și mai puțină geometrie sau rigoare. Curtea ta are nevoie de căi de acces, fără îndoială, dar este indicat să creezi jocuri de alei din piatră naturală, care să imprime un aer autentic, de peisaj rural, în care se regăsesc doar elementele de bază: piatră, lemn, ceramică, pământ.

Alege pavaje pentru curte cu modele originale, combină cu imaginație culori și texturi, ca să obții un aspect original al curții. Folosește pavele de piatră cubică pe care să le completezi apoi cu bucăți de gazon, pentru un plus de autenticitate.

Optează pentru piatră naturală, pentru că astfel vei reface atmosfera pitorească din zonele rurale și te vei simți ca în copilărie, la bunici, iar plantele și florile se vor încadra firesc în ansamblul peisagistic.

Folosește elemente decorative tradiționale

Pentru o curte în stil rustic utilizează decoruri tradiționale: roți de lemn, unelte agricole și alte elemente specifice, pe care să le combini în mod creativ (ghivece smălțuite, împletituri din cânepă, ciubere, butoiașe de lemn).

Amenajează într-un colț al curții un grătar sau un cuptor din cărămidă, unde să pregătești bunătăți culinare pentru familie și prieteni. Aroma de pastramă proaspătă va cuprinde întreaga curte și petrecerile în aer liber vor reprezenta punctul de atracție al serilor de vară.

Dacă spațiul îți permite, construiește un mic foișor unde să stai la umbră și să admiri frumusețile din jur sau să bei un vin bun, poate chiar din producție proprie, pentru că poți să sădești și niște butuci de viță, ca să ai o boltă plină de struguri parfumați.

Plantează flori și plante aromatice

O curte în stil rustic n-ar fi completă fără bogăția de culori și arome pe care o dau florile tradiționale și plantele aromatice pe care să le plantezi încă de la începutul amenajărilor exterioare, ca să crească și să creeze un peisaj idilic din primăvară până în toamnă.

Beneficiezi de o mare libertate în alegerea soiurilor, pentru că nu există reguli stricte de organizare a grădinii, cum se întâmplă în cazul amenajărilor clasice. Alege florile care-ți plac, îngrijește-le în funcție de anotimp și te vei bucura de micul tău colț de natură.

Optează pentru flori perene și pentru soiuri rezistente, pe care le cultivă oamenii locului: clopoței, margarete, căldărușe, garofițe, nalbă, hortensii, bujori, mușcate, brumărele, panseluțe, lavandă, chiar și mărar, tarhon și alte plante aromatice. Te va încânta mireasma lor odihnitoare, mai mult, le vei putea folosi pentru ciorbe și tocănițe,  atunci când prepari o masă tradițională, ca la mama acasă.

Inspiră-te din aceste idei simplu de pus în practică și amenajează o curte în stil rustic, unde să te simți relaxat și împlinit, aproape de natură și de darurile ei.

Sursa foto: https://www.freepik.com/

 
 

Urmărește-ne pe Google News