Un scurt sejur la munte, la mare sau într-o zonă rurală turistică ar putea fi gura de aer de care ai nevoie, cu atât mai mult cu cât vremea este de partea ta. Iată, însă, ce măsuri de siguranță ar trebui să îți iei înainte să pornești la drum:

Securizează-ți locuința

Indiferent dacă locuiești într-un apartament sau la casă, e important să îți iei toate măsurile de siguranță, chiar dacă pleci doar pentru câteva zile. În primul rând, anunță-ți vecinii, dacă sunteți apropiați, că vei lipsi câteva zile. Aceștia ar putea fi mai alerți când vine vorba de persoane noi care se apropie de locuința ta. De aceea, comunică-le și dacă ai chemat pe cineva să îți ude florile sau să aibă grijă de animalele de companie cât timp ești plecat, ca să nu interpreteze greșit o eventuală astfel de vizită. Dacă locuiești la casă, poți alege din oferta stufoasă de camere de supraveghere, pentru a fi asigurat de câte ori pleci în vacanță, nu doar de această dată, mai ales dacă obișnuiești să îți iei concedii mai lungi.

Interesează-te în privința restricțiilor

Ar fi neplăcut să mergi într-un loc în care sunt în vigoare măsurile de carantină și să nu te poți deplasa nici până la cel mai apropiat magazin fără declarație sau să fii nevoit să te gospodărești exact ca acasă, pentru că terasele sunt închise. De aceea, interesează-te din timp de măsurile impuse de autorități în localitatea pe care urmează să o vizitezi și asigură-te că poți face cumpărături, mânca în oraș sau chiar desfășura anumite activități pe care le-ai pus pe lista de dorințe pentru această vacanță.

Fii pregătit pentru orice

Chiar dacă vremea se anunță frumoasă în cea mai mare parte a țării, nu strică să pui în bagaj și un schimb de haine mai groase, o pelerină de ploaie, o pereche de încălțări de schimb. Dacă te deplasezi cu mașina, e cu atât mai ușor. Dacă folosești un mijloc de transport în comun precum trenul sau autocarul, te poți inspira din tutorialele de împachetat haine, pentru a găsi cea mai compactă modalitate de a-ți face bagajul. Dacă mijlocul tău de transport este aerian și bagajul trebuie să fie limitat, poți fie să cumperi extra loc pentru bagaj, fie să te îmbraci mai gros la plecare. În oricare dintre situații, vei găsi cele mai bune soluții, cu siguranță.

Nu uita de asigurarea medicală de călătorie, aceasta ți-ar putea acoperi o bună parte din cheltuieli în cazul în care se întâmplă ceva, indiferent dacă este o simplă alergie sau despre îngrijiri medicale mai complexe.

De asemenea, instalează-ți pe telefon o aplicație de localizare a dispozitivului. Așa cum un antivirus te protejează de eventualele pericole din online, o astfel de aplicație te va ajuta să îți găsești dispozitivul, în cazul în care acesta este pierdut sau furat.

Nu uita de ”kitul de pandemie”

Indiferent cât de scurtă este călătoria ta și cât de izolată, trebuie să respecți măsurile de siguranță impuse de autorități. Fă-ți stocul de măști de protecție și nu uita de gelul antibacterian cu 70% alcool, pentru o protecție sporită. Adițional, pe lângă acestea, poți completa ”trusa” de medicamente cu plasturi – în caz că te bat pantofii, cu câteva medicamente uzuale pentru dureri de cap sau de stomac, cu antiinflamatoare și, eventual, cu o sticluță de spirt și una de betadină, în cazul în care aventura ta include adrenalină și te predispune la diverse pericole și lovituri.

Chiar dacă vacanțele sunt mai dificile acum, nu sunt imposibile. Ia-ți toate măsurile de siguranță, păstrează distanța socială și bucură-te din plin de cele câteva zile libere pe care le ai la dispoziție pentru a te relaxa. Sejur plăcut!

Sursă foto: Pexels

 
 

Urmărește-ne pe Google News